Niet de gebaande paden volgen, maar een eigen weg kiezen.
Lees Annes verhaal

3D Opdrachten

Newpublic-trainees krijgen elk half jaar de ruimte om in kleine groepjes te experimenteren met echte opdrachten van gemeenten en overheidsorganisaties. Onder begeleiding van een 3D-coach buigen ze zich kritisch over de opdracht: wat is de vraag achter de vraagstelling? Wie zijn de stakeholders? Welke invalshoeken zijn er? Wat zijn de kaders en waarom soms niet juist buiten kaders?

Deze 3D opdrachten zijn een belangrijk onderdeel van het opleidingsprogramma dat onze trainees doorlopen. De opdrachten bieden hen de kans om hun inzichten, talenten en frisse kijk los te laten op een breed scala aan thema’s.

De trainees worden uitgedaagd om uit hun comfortzone te stappen en zo het uiterste uit zichzelf en de groep te halen, met als doel een de opdracht zo optimaal mogelijk uit te voeren.Om het smarter te maken, de trainees werken in groepen van 5 ongeveer 6 tot 8 dagdelen aan uw vraagstelling!

Een frisse blik nodig op uw vraagstelling?

Voor u als gemeente of overheidsorganisatie is het een uitgelezen kans om erachter te komen hoe jonge professionals van buiten de eigen organisatie tegen uw vraagstuk aankijken en met welke oplossing zij komen.

Meedoen aan de 3D opdracht is kosteloos

Weet u een mooie opdracht voor onze newpublicers? U kunt uw opdracht hieronder kosteloos aanmelden. Om kans te maken dat uw opdracht uiteindelijk ook wordt geselecteerd, raden we u aan de opdracht zo uitdagend mogelijk te formuleren. Daarnaast is het belangrijk dat u bereikbaar bent voor overleg of vragen.

Newpublicers kiezen hun eigen 3D opdracht

Zodra alle aanmeldingen binnen zijn, zullen de newpublicers ongeveer 6 opdrachten selecteren. Belangrijke criteria zijn de creatieve vrijheid, inhoudelijk uitdagen en de mate waarin de opdracht aansluit bij hun persoonlijke ontwikkeldoelen. Benieuwd waar newpublicers nu aan werken? Kijk hier voor lopende 3D-opdrachten.

Zo meld u uw opdracht aan

Maak hieronder in 500 woorden een duidelijke omschrijving van de opdracht en klik op ‘verstuur’. Aanmelden kan tot 10 februari 2017.


* Deze velden zijn verplicht in te vullen


Anne Knoppert (26)
Studie: Communicatie
Werkt bij: Gemeente Huizen
Opdracht: Social Media Communicatie

Lees Annes verhaal

Jessica’s day at gemeente Dordrecht

Vandaag wordt een leuke en belangrijke dag! Als projectmedewerker Informele Zorg bij de gemeente Dordrecht ben ik onder andere projectmanager van het project Compaan. De Compaan is een tablet met speciaal ontwikkelde software voor ouderen. De gemeente Dordrecht gaat 50 Companen beschikbaar stellen voor ouderen in de stad om technologische innovatie in de ouderenzorg te stimuleren en vanmiddag wordt de eerste Compaan uitgereikt.

Lees verder