Zonder kansen kan niemand zich bewijzen.
Lees Alines verhaal

Profiel newpublicer

Durven, Doen en Delen. Deze waarden vormen de rode draad in de wijze waarop we jong talent begeleiden naar beroepsveranderaar. Maar het is ook een statement. Het zegt iets over de manier waarop je bij ons als trainee te werk gaat. Of beter gezegd, als newpublicer.

Een newpublicer is zeker niet doorsnee. Wel uit bijzonder hout gesneden. Herken jij je in dit profiel? Dan ben je een echte newpublicer!

Een echte newpublicer durft

‘No guts, no glory’. Als newpublicer durf je anders te denken. Je gaat een uitdaging niet uit de weg, maar pakt die met beide handen aan. Je bent autonoom, bewust van je sterke en minder sterke kanten en hebt een scherp oog voor wat er om je heen gebeurt. Je schroomt niet uit je comfortzone te stappen en jezelf kwetsbaar op te stellen, want dat is de manier om stap voor stap verder te komen. Je staat open voor anderen en zoekt de samenwerking door optimaal gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. En loopt het een keer mis, dan neem je verantwoordelijkheid voor je eigen gedrag.

Een echte newpublicer doet

Een newpublicer is bovendien een echte aanpakker die niet terugdeinst voor een complexe, dynamische omgeving. Sterker nog, je voelt je er thuis. Je weet wat je wilt, neemt initiatief en durft ervoor te gaan. Je gaat voor het maximaal haalbare resultaat. En als het gaat om vernieuwing en verandering, wil jij het verschil maken. Jij hebt veranderkracht.

Een echte newpublicer deelt

Een newpublicer is klantgericht en sensitief voor zijn of haar omgeving. Je weet hoe je mensen voor je kan winnen en verbindingen kan leggen. Hoe getalenteerd je ook bent, je weet dat je complexe maatschappelijke vraagstukken alleen kunt oplossen door intensief samen te werken en je ideeën en ervaringen te delen.

Een echte newpublicer is maatschappelijk betrokken

Werken bij de overheid doe je niet alleen voor jezelf. Dat doe je omdat je geeft om de samenleving waar je deel van uitmaakt. Als newpublicer ben je maatschappelijk betrokken en dat blijkt ook uit jouw nevenactiviteiten zoals bijbanen, vrijwilligerswerk of lidmaatschap van een politieke organisatie.

Jij sterker, de overheid sterker

Heb jij een Bachelor of Master diploma en zit het Durven, Doen en Delen ook in jouw DNA? Laten we samen de overheid sterker maken en werken aan jouw persoonlijke groei.

Ben jij een newpublicer?

Ontdek of een traineeship bij newpublic bij jou past. Doe de test

Direct solliciteren?

Wij zijn altijd op zoek naar geschikte kandidaten. Solliciteer

Aline Fissette (27)
Studie: Psychologie
Waar: Gemeente Waddinxveen
Opdracht: Project Duurzaamheidsvisie

Lees Alines verhaal

Out of the Box-dag – leerzaam en hilarisch!

Op 31 maart was het zover. Alle Newpublicers gingen jaarlijks weer een dag “out of the box”. Dat betekent een dag in de huid kruipen van een andere discipline, daar van leren en vooral lachen. Dit keer gingen we naar het Mediapark in Hilversum waar we onze presentatie-skills gingen aanscherpen. En waar kan dat beter…

Lees verder