Vacature

2 traineeplekken bij gemeente Urk

Op zoek naar een traineeship met veel verantwoordelijkheid waar eigen initiatief wordt gewaardeerd en waar je veel kunt leren? Ben je HBO/WO afgestudeerd en heb je een passie om de lokale overheid te versterken met jouw ondernemerschap? Solliciteer dan voor trainee bij Gemeente Urk.

Werken bij gemeente Urk

Gemeente Urk is een moderne, wendbare, slagvaardige, klantgerichte en ondernemende netwerkorganisatie. Kortom, een dynamische organisatie. Elke dag is anders én je krijgt als trainee direct veel verantwoordelijkheid. Uiteraard word je goed begeleid en worden jouw frisse ideeën serieus genomen. Er is ruimte om leren, te vallen en weer op te staan. De kleinschaligheid zorgt voor efficiënte communicatielijnen en laagdrempelig contact met het bestuur. De cultuur van de gemeente is informeel, nuchter, open en gericht op samenwerking, maatschappelijke betrokkenheid en vernieuwing.

Opdrachten

Gemeente Urk heeft twee uitdagende traineeplekken beschikbaar. Het zijn opdrachten waar jij echt je tanden in kan zetten en met jouw frisse blik het verschil kan maken. Samenwerken, ondernemerschap en resultaat zijn de sleutelwoorden.

Benieuwd hoe het is om bij gemeente Urk aan de slag te gaan? Vier Newpublic-trainees gingen je al voor. Op deze pagina leggen ze uit waarom de gemeente Urk zo aantrekkelijk is!

Elke dag is anders én je krijgt als trainee direct veel verantwoordelijkheid.

Traineeship

Je treedt in dienst van Newpublic en neemt deel aan ons tweejarige traineeship. Naast de opdracht die je voor gemeente Urk uitvoert, volg je ons opleidingsprogramma en word je door ons begeleid in het werk bij de gemeente. In het opleidingsprogramma ligt de nadruk op persoonlijke ontwikkeling waar jij zelf regie over krijgt. Het programma is gevarieerd, intensief en uitdagend en zo ingericht dat je het geleerde direct kunt toepassen in jouw opdracht bij gemeente Urk.

Wie ben jij?

Jij bent nieuwsgierig en durft de juiste vragen te stellen. Je bent een spiegel voor anderen  én durft ook zelf in de spiegel te kijken. Je bent maatschappelijk betrokken en opvallend sterk in het opbouwen en onderhouden van een netwerk. Een verbinder pur sang die met sensitiviteit, doortastend en pragmatisch te werk gaat.

Herken jij jezelf hierin en heb je zin om zo een bijdrage te leveren aan de doorontwikkeling van de gemeente? Ga dan voor één van de volgende opdrachten:

1) Trainee projectsecretaris bestuur en management

De breedste functie van de hele gemeente! Je ondersteunt de duurzaamheidsvisie, de invoering van de omgevingswet en gemeentebreed zaakgericht werken. Ook help je mee met “officiele bezoeken” en de promotie van de gemeente in het project 100 jaar Zuiderzeewet. Ben jij deze generalist? Solliciteer dan voor deze opdracht.

2) Trainee junior beleidsmedewerker grondzaken

Werken in het hele spectrum van gebiedsontwikkeling, herstructureringslocaties en haalbaarheidsonderzoeken. Samenwerken met projectontwikkelaars, de woningbouwcorporatie, bewoners en ondernemers. De mogelijkheden van subsidies verkennen. Wil jij werken op het snijvlak van ruimte, economie en financiën? Solliciteer dan voor deze opdracht.

Wat vragen we verder?

Je hebt je HBO of WO opleiding afgerond die aansluit  bij één van de bovenstaande opdrachten. Je staat te popelen om aan de slag te gaan in de publieke sector. Je hebt ‘iets’ met de regio en aantoonbare affiniteit met een van de genoemde opdrachten. Een traineeship past bij jou, omdat je jezelf graag verder persoonlijk wil ontwikkelen en het leuk vindt om daarin met andere trainees op te trekken. Tot slot spreekt het je aan om na je traineeship in dienst te treden bij gemeente Urk.

Zin om te solliciteren?

We maken graag kennis met je. Overtuig ons van jouw kunnen door het sollicitatieformulier op deze pagina in te vullen en je cv te uploaden. Aanmelden kan tot 1 april!

Waarom Gemeente Urk?

Vier trainees geven aan wat het werk zo leuk maakt. Lees de top vier

Jelle ging je voor als trainee

Hoe ziet een dag uit zijn traineeleven eruit? Lees zijn verhaal