My day at

An Li’s day at gemeente Borne

’s Maandags rond 8 uur begint doorgaans mijn werkdag. Zoals velen begint ook mijn dag met een goede kop koffie of thee. Het is hartje zomer en het is momenteel een stuk rustiger op het gemeentehuis. Desalniettemin weerhoudt dit mij niet om bergen werk te gaan verzetten. Ik heb er zin in! Het gaat een drukke dag worden!

De computer gaat aan en tussendoor vraag ik mijn directe collega’s hoe hun weekend was. Vervolgens dender ik door naar de taken die op mijn agenda staan. Mijn mailbox gaat open en ik kijk of er kwesties zijn m.b.t. de applicatie die ik beheer (Corsa, een DMS systeem).

Het project waaraan ik werk is dat de gemeente Borne een grote stap wilt zetten in het digitaal werken. Om deze stap te zetten, staat er momenteel een upgrade van het DMS systeem op het programma. Bovendien is het zeer belangrijk dat collega’s geënthousiasmeerd worden over het systeem en de nieuwe functionaliteiten. Een zeer uitdagende klus, des te meer zin ik krijg om dit te gaan realiseren!

De afgelopen week heb ik met een kleine delegatie en de leverancier van het DMS de kick-off gehad. Tijdens deze kick-off zijn de laatste punten besproken. Hierdoor kunnen we nu doorstomen naar de volgende stap in het project. Daarnaast steek ik veel tijd in het verbinden en enthousiasmeren van iedereen. Om deze reden staat er vandaag een workshop van Corsa op het programma. Hiervoor heb ik per afdeling 1 à 2 collega’s uitgenodigd.

Tijdens deze workshop is o.a. naar voren gekomen wat men van de upgrade kan verwachten en waar wij als gemeente naartoe gaan. Direct na deze sessie heb ik voor de dag erna een briefing ingepland met de secretaris. Deze ochtend heeft mij veel energie gegeven, op naar de middag!

Na de lunch ga ik bezig met het verwerken van resultaten van een enquête die ik vlak voor de vakantie heb uitgezet. De enquête is uitgezet om huidige ervaringen van collega’s m.b.t. de huidige DMS in kaart te brengen. Daarnaast heb ik individuele gesprekken ingepland met teamleiders van alle afdelingen. Deze gesprekken ga ik gebruiken om de wensen en verwachtingen te achterhalen. Om de gehele organisatie te betrekken bij de voortgang heb ik ook afspraken ingepland op momenten dat er een werkoverleg van een afdeling plaatsvindt. Hierdoor wordt iedereen betrokken en actief op de hoogte gehouden.

In het kader van ‘Durven, Doen en Delen’ was er vandaag een workshop. Deze workshop stond in het teken van ‘doen’. Daarnaast stond vandaag ook in het teken van ‘delen’. Deze transitie is namelijk bedoeld voor de gehele gemeente Borne. Ik vind het tof om er zelf aan bij te dragen dat iedereen betrokken wordt en op de hoogte is van wat er speelt in de gemeente.

 

Wil je weten of een traineeship bij een gemeente iets voor jou is? Kijk dan eens op de pagina trainee bij een gemeente.