Voorbeeldopdracht

Groentje met lef!

Fennie, werkzaam bij Zorgbelang Inclusief, volgt nu een jaar ons traineeship en vertelt vol enthousiasme over haar functie als projectmedewerker en de toegevoegde waarde van het opleidingsprogramma.

Vertel eens wat meer over je functie!

Ik ben projectmedewerker bij Zorgbelang Inclusief, een organisatie die werkt aan een inclusieve samenleving in voornamelijk Utrecht, Gelderland en Zuid-Holland. Wij doen dit door ondersteuning te bieden aan inwoners, cliënten, patiënten, zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten, zorgverzekeraars, onderwijsinstellingen en anderen, gericht op inclusiviteit, leefbaarheid en participatie. Als projectmedewerker heb ik een zeer diverse functie. Zo adviseer ik actieve burgers die een burgerinitiatief willen opzetten, ondersteun ik mensen met een lichamelijke beperking die de politiek in willen, maar schrijf ik ook mee aan de inclusie agenda van Gemeente Doesburg. In mijn projecten ben ik de schakel die de verbinding legt tussen bewoners, gemeente, zorginstellingen en andere organisaties. Zo kan ik in de ochtend een overleg hebben met de burgemeester, in de middag bij een bewonersoverleg aanwezig zijn die ik heb georganiseerd om vervolgens een sparsessie met gemeenteambtenaren te hebben. Super tof!

Ik maak me hard voor de verbinding tussen inwoner en overheid en zit op alle niveaus aan tafel.

Wat sprak je aan in deze functie?

De afwisseling vind ik super leuk. Ik zit zelden een hele dag aan een bureau achter mijn laptop. Ik maak me hard voor de verbinding tussen inwoner en overheid en zit op alle niveaus aan tafel. De inwoner ervaart soms een grote afstand tot de ‘bureaucratische’ gemeente en gemeentes willen juist graag inwoners beter betrekken maar weten niet altijd hoe. Om deze vertaalslag te maken werk ik samen met en spreek ik veel verschillende mensen, wat verrassende inzichten kan geven. Daarnaast spreekt het mij aan dat ik een functie heb met een maatschappelijk doel, maar niet voor de overheid werk. Ik doe bijvoorbeeld ook aan acquisitie waardoor ik mijn commerciële kant kan ontwikkelen.

Waarom heb je gekozen voor een traineeship bij Newpublic?

De overstap van student naar starter vond ik erg spannend. Ik voelde me stiekem nog wel een beetje een groentje. Het is dan super om de extra begeleiding en training te krijgen en daarnaast een hele organisatie te hebben die achter je staat! Ook heb ik de steun die je van je opleidingsgroep krijgt op vlak van werk en privé als zeer positief ervaren. Het is prettig om met mensen buiten je werk om te kunnen sparren. Onze opleidingsgroep spreekt elkaar regelmatig, ook buiten de trainingsdagen.

Je bent nu een jaar verder, wat heb je geleerd?

Ik ben voornamelijk gegroeid in het voor mezelf opkomen. Doordat ik me dus eerder een groentje voelde durfde ik het niet altijd aan te geven als ik ergens hulp bij nodig had of als ik iets anders wilde. Nu heb ik geleerd dat als ik iets wil, ik daar zelf verandering in kan aanbrengen. Dit gaat van pas komen in de rest van mijn carrière!

Hoe bevalt het thuiswerken?

Nou, mijn werkweek is wel flink veranderd. Eerder zat ik zelden hele dagen achter mijn laptop en organiseerde ik veel bijeenkomsten. Nu is dat natuurlijk helemaal anders. Gek genoeg heeft het ons team ook hechter gemaakt. Je ziet door Zoom collega’s ineens in huis en deelt daardoor meer over je privéleven. Toch hoop ik snel weer terug naar ‘normaal’ te kunnen.