Mastership Communicatie

Ben jij een enthousiaste young professional met een passie voor communicatie én het werken in de publieke sector? Heb jij de ambitie om alle facetten van dit mooie vak te ontdekken? En heb je zin om met jouw creativiteit en lef de dingen anders te doen, dan dat men ze altijd al deed? Dan is het Mastership Communicatie jou op het lijf geschreven! Binnen 1,5 jaar ontwikkel jij je tot een allround communicatieprofessional met stevige adviesvaardigheden.

Hé communicatieadviseur in spe, leuk dat je er bent! We vertellen je graag meer over dit mastership, waarmee je jouw carrière een kick-start geeft.  Dit mastership is uniek omdat het tot stand is gekomen door een samenwerking tussen Future Communication, Wyzer en Newpublic. Dat betekent dat er maar liefst drie organisaties hun krachten bundelen om jouw kennis, kunde en persoonlijk leiderschap verder te ontwikkelen, terwijl jij het werkveld ontdekt. Jouw ontwikkeling is dus in goede handen!

Het mastership in het kort:

Functie: Communicatieadviseur
Hoe: Mastership leer-werk traject
Duur: 1,5 jaar (waarna doorstroom naar een functie bij een gemeente, Future Communication of Wyzer mogelijk is)
Waar: Een passende overheidsorganisatie in jouw regio
Startdatum: Doorlopend

Wat ga je doen?

Tijdens dit mastership ga je aan de slag op verschillende opdrachten bij overheidsorganisaties. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een contentstrategie voor een ministerie, het binden en boeien van collega’s bij een verandertraject of het creëren van draagvlak bij inwoners omtrent een bouwproject. De opties zijn eindeloos, want samen hebben Newpublic, Future Communication en Wyzer een groot netwerk aan opdrachtgevers. Welke opdracht het ook wordt; wij zorgen er altijd voor dat deze aansluit bij jouw talenten. Naast het werken op de opdracht volg je samen met je medetrainees een ontwikkeltraject.

Het opleidingsprogramma

Het opleidingsprogramma zorgt ervoor dat je een enorme ontwikkeling doormaakt, op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Iedere twee weken ga je samen met medetrainees aan de slag met een workshop, training, masterclass of intervisie van Newpublic, Future Communication of Wyzer.

Zo leer je bijvoorbeeld alles over het opstellen van een communicatiestrategie en projectmatig werken, maar verdiep je je ook in thema’s als woordvoering en Omgevingswetcommunicatie. Ook ontdek je jouw talenten, train je jouw communicatievaardigheden en leer je hoe je goed met collega’s samenwerkt. Tot slot is er voldoende ruimte voor fun met medetrainees van Newpublic en werkbezoeken bij collega’s.

Wie ben jij?

Jij bent een echte pionier die affiniteit heeft met het vak communicatie. Je beschikt over een frisse blik en gezonde dosis lef, waarmee jij overheidsorganisaties helpt vernieuwen. Je houdt van een diversiteit aan vraagstukken en werkt graag samen met stakeholders (collega’s op de opdracht, inwoners etc.) om tot een resultaat te komen. Verder:

 • Ben jij in het bezit van een hbo- of wo-diploma (bij voorkeur in de richting van communicatie, psychologie, gedragswetenschappen of bedrijfskunde);
 • Ben je leergierig en heb je zin om eens per twee weken een hele dag aan de slag te gaan met jouw ontwikkeling;
 • Floreer je in een omgeving die altijd in beweging is;
 • Beschik je over goede communicatievaardigheden én gevoel voor taal.

Wat bieden wij jou?

Een heleboel!

 • Een fulltime baan voor 36 of 40 uur per week, waarvan je 32 tot 36 uur bij de opdrachtgever werkt en eens per twee weken een opleidingsdag volgt bij de Newpublic Academy;
 • Een afwisselend, praktijkgericht én tof ontwikkeltraject dat jou helpt groeien in jouw rol als communicatieprofessional;
 • Een mooi startsalaris en meer dan voldoende vakantiedagen om geslaagde vakanties te plannen;
 • De kans om bij verschillende overheidsinstellingen ‘een kijkje in de keuken te nemen’ en veel te leren in korte tijd;
 • 24/7 toegang tot het online leerplatform van Wyzer;
 • Gezellige, informele borrels en evenementen (zoals sinterkerst en het zomerfeest) met alle trainees van Newpublic.
 • Doorgroeimogelijkheden bij onze samenwerkingspartners Future Communication en Wyzer;

Meer weten?

Stuur een mail of bel naar 06 44205564

Mail ons

Iets voor jou?

Mail je motivatie en cv vandaag nog!

Solliciteer

Voorbeeldopdracht
Trainee Ilja over haar opdracht bij de gemeente Leiden

Alumni Ilja vertelt over haar opdracht bij de gemeente Leiden, waar zij aan de slag ging met de interne communicatie.

Lees verder