Mastership energietransitie

De energietransitie is één van de meest complexe uitdagingen waar Nederland voor staat. En de gemeente speelt hier een belangrijke rol in. Traditionele of fossiele systemen zullen plaats moeten maken voor duurzame alternatieven. De doelen uit het Klimaatakkoord vragen om flexibiliteit en aanpassingsvermogen, om energieprofessionals die van de energietransitie een succes weten te maken.

Volg je het mastership dan ga je direct als energieprofessional aan de slag bij een overheidsorganisatie. Niet zo maar een organisatie, maar een die perfect bij je past. Want hoe beter de match, hoe meer plezier in het werk en hoe groter de kans dat je na afloop bij de betreffende organisatie in dienst kan treden. Verder ga je deelnemen aan een uitdagend trainingsprogramma dat wordt verzorgd door Newpublic in samenwerking met APPM. APPM is al meer dan 25 jaar expert in: beleid & strategie, bestuur & organisatie, en management & projecten.

Het mastership in het kort:

Functie: Energieprofessional
Hoe: Mastership leer-werk traject
Duur: 1,5 jaar
Waar: Bij een passende overheidsorganisatie in jouw regio
Startdatum: Doorlopend

De functie

Binnen de organisatie waar jij zal werken, ga je aan de slag met uiteenlopende projecten en programma’s binnen het thema Energietransitie. Je wordt klaargestoomd om direct als energieprofessional aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld in de rol van adviseur die zich vastbijt in een bestuurlijk of beleidsvraagstuk. Of als manager die een project van de grond krijgt in co-creatie met alle stakeholders.

De functie is behoorlijk afwisselend en daarom uitdagend, want je krijgt niet alleen te maken met verschillende wetten en belangen, je zal bovendien complexe puzzels op moeten lossen.

Het mastership van Newpublic. Meer dan een traineeship

Newpublic en APPM bieden een gecombineerd programma aan. Naast kennis en inhoud wordt je getraind op je competenties: hoe word je een goede project of programmaleider? Hoe ga je om met de ingewikkelde bestuurlijke context, weerstanden, wat is persoonlijk leiderschap en wanneer ben je een goede adviseur?

Het programma duurt 1,5 jaar en de talenten volgen iedere twee weken een intensief opleidingsprogramma dat bestaat uit de volgende modules:

 • Energiesector
 • Energietransitie
 • Omgeving
 • Methodieken
 • Besluitvorming
 • Persoonlijke ontwikkeling

De ultieme kickstart

Het mastership is voor jou de ultieme kickstart wanneer jouw ambitie bij duurzaamheid en de energietransitie ligt. Omdat:

 • Je kan rekenen op een uitstekend startsalaris en secundaire voorwaarden.
 • Je aan de slag gaat bij een gemeente of overheidsorganisatie die perfect bij jou past.
 • Je om de twee weken een dag terugkeert naar onze homebase om te leren met en van de andere deelnemers.
 • Je eigen fieldmanager/coach je helpt met je persoonlijke ontwikkeling.
 • Als het van beide kanten klikt heb je een baangarantie bij de organisatie waar je gaat starten.

Meer weten?

Stuur een mail of bel naar 06-44205564

Mail ons

Iets voor jou?

Mail je motivatie en cv vandaag nog!

Solliciteer

Voorbeeldopdracht
Adviseur duurzaamheid bij gemeente Sliedrecht

Rowan is in februari vorig jaar begonnen als beleidsmedewerker in de gemeente Sliedrecht.

Lees verder