Voorbeeldopdracht

Het grootste zwembad van Europa supporten

Als projectcoördinator bij gemeente Eindhoven vervult Michèlle Sülter een ondersteunende rol bij tal van projecten. Dat doet ze vanuit het grootste zwembad van Europa, een even bijzondere als logische locatie voor de afdeling Sport.

Vertel eens wat meer over je werkzaamheden?

“Ik ondersteun mijn leidinggevende bij zijn werkzaamheden en dat is heel divers: van agenda- en emailbeheer tot het uitvoeren van kleine projecten en ik ben betrokken bij de plannen om zwembad de Tongelreep om te vormen.

De Tongelreep, wat is dat?

“Het plan is om daar verschillende zwembaden te creëren voor verschillende doelgroepen. Op dit moment inventariseren we de wensen. Ik help mee de gebruikersbijeenkomsten te organiseren, zit bij het projectteamoverleg en verzorg de notulen. De besluiten moeten langs de Raad en het ligt politiek erg gevoelig. Ik ben heel benieuwd hoe dit zal verlopen!”

Een traineeship volgen in coronatijd, hoe is dat?

“Half november is mijn traineeship begonnen. Ik heb het geluk dat ik regelmatig naar het kantoor van de afdeling Sport kan. Omdat ik mijn collega’s zie en omdat het werk heel divers is voel ik me sterk verbonden met de organisatie. Door verschillende projecten en werkgroepen leer je veel collega’s kennen, dat is heel fijn.”

“Mijn leidinggevende vindt het leuk om te kijken hoe hij het beste uit mij kan halen.”

Hoe vind je het bij de afdeling Sport?

“Het is grappig, Sport zit niet in het gemeentekantoor maar bij de gemeentelijke zwembaden, dat voelt heel gemoedelijk. De manier van werken is heel resultaat- en doelgericht. Dat had ik niet verwacht, ik dacht dat een gemeente organisatie bureaucratischer zou zijn.”

 

En wat vind je van de begeleiding?

“Wekelijks spreek ik mijn leidinggevende, dat is heel fijn. Dan geef ik een update en bespreken we mijn ontwikkelpunten. Hij vindt het ook leuk om tijd en energie in mij te stoppen, zodat ik het beste uit mezelf kan halen. Daarnaast heb ik een buddy waar ik mee kan praten als ik ergens tegenaanloop. Ook hebben we hier regelmatig een koffiemoment met de andere trainees en is er overleg met de afdelingshoofden, om te kijken hoe het met ons gaat, wat de behoeften zijn en wat beter kan.”

Welke ontwikkeling zie je bij jezelf?

“Ik merk dat ik meer kan meepraten in een overleg, gevraagd en ongevraagd. Door samen te vatten en goede vragen stellen. In het begin is dat toch spannend, omdat je minder van de materie afweet. Maar hoe langer je er zit, hoe beter je weet wat er speelt.”

Hoe is het om het trainingsprogramma te volgen bij Newpublic?

“We werken daar in niet al te grote groepen en als je iets voorlegt, vertellen de andere trainees hoe dat bij hen is gegaan, geven ze je tips en moedigen ze je aan om iets al dan niet te doen. Het is heel prettig om ervaringen van anderen te horen, ook van mensen die langer op een opdracht zitten. Je ziet je eigen traineeship daardoor in een bredere context.”