3D-opdracht

Op naar creatiever en innovatiever werken bij gemeente Enschede

“Hoe kom je met meer energie uit een overleg dan dat je erin ging? Hoe zorg je dat een teamoverleg voldoende meerwaarde heeft voor je organisatie? En hoe levert het hele team een actieve bijdrage aan een teamoverleg?

Iedereen weet dat een dynamisch en interactief overleg met je collega’s belangrijk is voor de onderlinge verbinding en energie binnen een team. De gemeente Enschede is een innovatieve gemeente, die graag zowel intern als extern op een eigentijdse manier werkt. Daarom gaf de gemeente Enschede opdracht aan de trainees van Newpublic om een nieuwe overlegvorm te bedenken die zorgt voor een extra dosis energie! Ook kijken de trainees naar de bredere context: de heersende cultuur en de achterliggende dynamiek tussen collega’s tijdens vergaderingen. De koppeling tussen deze twee aspecten vormt de meerwaarde van deze 3D-opdracht.

De 3D-opdracht bestaat uit drie onderdelen. Eerst geven de trainees een theoretische verkenning van effectieve overlegmethoden. Daarnaast gaan de trainees een dag naar de gemeente Enschede om tijdens overleggen te observeren en interviews af te nemen met individuele teamleden. Dit is een 3D bij uitstek. In plaats van een droog adviesrapport gaan de trainees echt op pad en nemen ze een kijkje in de keuken. Wat zou er op het menu staan?”

De 3D opdracht: Serious Gaming in optima forma: Niet de praktijk nabootsen maar de praktijk doen! Newpublic-trainees krijgen elk half jaar binnen hun opleidingsprogramma de ruimte om in kleine groepjes te experimenteren met echte opdrachten van gemeenten en overheidsorganisaties.