Alumni over Newpublic

Oud trainee Aline blikt terug…

Meet Aline! In 2014 is haar traineeship-avontuur begonnen bij de gemeente Zutphen als programmamedewerker. Vervolgens heeft zij de gemeente Bunschoten versterkt in de rol van projectondersteuner Sociaal Domein en haar laatste opdracht vervulde zij bij de gemeente Waddinxveen als projectassistent. Wij stelden haar een paar korte vragen over hoe zij haar traineeship ervaren heeft.

  1. Wie ben je, waar werk je, welke rol, verantwoordelijkheid, scoop heb je?

Ik ben Aline Fissette en ik werk bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daar zet ik mij bij het Programma Aardgasvrije Wijken in voor een duurzamer Nederland. Wij helpen gemeenten om bestaande woningen en andere gebouwen van het aardgas af te halen. Mijn verantwoordelijkheden bestaan uit het ervoor zorgen dat er goede nieuwe โ€˜proeftuinenโ€™ bij komen, dat er een link wordt gelegd met sociaaleconomische opgaven in de wijk en dat we leren van andere landen via internationale samenwerking.

  1. Hoe kijk je terug op je Newpublic periode?

Mijn Newpublic periode was een intensieve en leerzame periode. Het is de tijd waarin ik heb ontdekt dat ambtenaar zijn eigenlijk heel boeiend en afwisselend is ๐Ÿ˜‰ Door het switchen van opdrachten heb ik ontdekt waar mijn hart ligt. Het meest waardevol vond ik het contact met mijn mede-trainees; samen tegen dingen aanlopen, elkaar steunen en vooral heel veel lachen.

ik heb ontdekt dat ambtenaar zijn
eigenlijk heel boeiend
en afwisselend is

  1. Welke leermoment uit je traineeship pas je nu nog regelmatig toe in je werk?ย 

In het diepe durven springen. Ook al is iets helemaal nieuw en lijkt het erg uitdagend, door gewoon te beginnen, nieuwsgierig te zijn, goed naar anderen te kijken en luisteren en niet te bang te zijn om te falen, kun je veel meer dan je van tevoren denkt.

  1. Wat wil je de (toekomstige) โ€œpioniertraineesโ€ van Newpublic meegeven?

Durf buiten je eigen koeienpaadjes te gaan. Neem eens een heel andere opdracht aan dan je eigenlijk verwacht had te doen. Probeer zoveel mogelijk uit. Blijf intussen dicht bij jezelf, doe veel aan zelfreflectie en vraag anderen om hulp als je het nodig hebt.