Alumni over Newpublic

Oud trainee Lobke blikt terug…

  1. Wie ben je, waar werk je, welke rol, verantwoordelijkheid, scoop heb je?

Mijn naam is Lobke Westra en ik werk voor Duo+, de uitvoeringsorganisatie voor de gemeente Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Ik ben hier teamleider van het team Informatisering & Automatisering waar we met 40 enthousiaste collega’s werken aan het digitaliseren van de dienstverlening voor Duo+ en de drie gemeenten. Onder I&A valt Geo- en Gegevensmanagement, Digitaal werken, ICT-services en ICT-projecten.

  1. Hoe kijk je terug op je Newpublic-periode?

Ik heb een hele mooie periode gehad. Ik heb 3 verschillende opdrachten uitgevoerd voor 2 opdrachtgevers. Hier heb ik kunnen ontdekken wat voor type werk goed bij mij past. Zo dacht ik dat ik op de beleidsafdeling wilde werken, maar daar kwam ik er dus al snel achter dat ik niet heel de dag beleidsdocumenten wil opstellen. Dit vond ik zeer waardevol aan mijn traineeship: je kan in korte tijd veel ervaring opdoen en ontdekken waar je energie van krijgt. Daarnaast vond ik de sfeer bij Newpublic heel erg fijn en gaf het mij alle ruimte om te leren.

  1. Welke leermoment uit je traineeship pas je nu nog regelmatig toe in je werk?

Mijn eigen kansen creëren, blijven leren en dat je fouten mag maken. Al mijn ervaringen binnen de opdrachten zorgen ervoor dat ik iedere keer weer op zoek ga naar een nieuwe uitdagende stap in mijn carrière. Ik heb geleerd dat het in het begin vaak moeilijk en spannend is maar dat ik het altijd tot een goed einde kan brengen.

  1. Wat wil je de (toekomstige) “verandertrainees” van Newpublic meegeven?

Blijf zoeken naar opdrachten waar je je met veel plezier op kan storten, maar die in het begin ook wel eng lijken. Dit zijn de opdrachten waar je enorm veel van kan leren en waar je de rest van je carrière vaak op terug kan vallen.

Mijn eigen kansen creëren, blijven leren en dat je fouten mag maken.