Alumni over Newpublic

Oud trainee Shahrzad blikt terug…

Dit is Shahrzad! Zij heeft in 2013 en 2014 in verschillende projecten geparticipeerd bij gemeenten Roosendaal, Utrechtse Heuvelrug en Wijdemeren. Wat vond zij van haar traineeship bij Newpublic? Dit is haar verhaal!

  1. Wie ben je, waar werk je, welke rol, verantwoordelijkheid, scoop heb je?

Mijn naam is Shahrzad Nourozi en ik werk sinds 2015 bij Movisie (het landelijke kennisinstituut voor sociale vraagstukken). Ik ben adviseur en trainer, met name op het gebied van Cliëntenparticipatie en Democratische vernieuwing. Wij ondersteunen o.a. gemeenten bij sociale vraagstukken. Mijn rollen en taken zijn heel breed, van projectleider tot uitvoerende taken.

  1. Hoe kijk je terug op je Newpublic periode?

Ik heb een hele mooie periode gehad bij Newpublic. Ik heb drie verschillende opdrachten uitgevoerd voor drie verschillende opdrachtgevers. Hierdoor heb ik destijds echt kennis mogen maken met ‘gemeenteland’/de lokale overheid en de organisatie als geheel (van bestuurders, tot ambtenaren, tot de uitvoering). Hier heb ik nog steeds wat aan in mijn huidige werk.

De zelfkennis die ik tijdens mijn traineeship bij Newpublic heb opgedaan, daar heb ik voor altijd wat aan

  1. Welke leermoment uit je traineeship pas je nu nog regelmatig toe in je werk? 

Ik vond de opleidingsdagen heel waardevol. Juist door de diversiteit aan inhoudelijke thema’s maakte dat je in een korte periode veel kennis opdeed. Ik vond vooral de workshops van TA Academie en de organisatie opstellingen die we deden erg waardevol want daardoor leerde je vooral ook jezelf kennen en hoe je in bepaalde (stressvolle) situaties reageerde. De zelfkennis die ik tijdens mijn traineeship periode bij Newpublic heb opgedaan, daar heb ik voor altijd wat aan.

  1. Wat wil je de (toekomstige) “pioniertrainees” van Newpublic meegeven?

Probeer echt alles eruit te halen want bij Newpublic kan je in een korte tijd veel ervaring opdoen en vooral ook leren waar je wel/geen energie van krijgt!  Zowel op professioneel als persoonlijk vlak heb je er wat aan! Neem jezelf niet te serieus en wees niet bang om fouten te maken. Wees oprecht (naar jezelf en anderen, wie ben je echt en wat wil je echt in het leven, wat wil je eruit halen, waar zie je voor jezelf toegevoegde waarde in je werk nu of later? Focus je op de bedoeling van zaken en niet op alle bijzaken!