My day at

Tom’s day at gemeente Waalwijk.

Daar gaat weer de wekker om 06:00. Hup de auto in om 06:30. Alles om die files bij ‘s-Hertogenbosch voor te zijn op weg naar het gemeentehuis van Waalwijk. Het is inmiddels 07:00 wanneer ik een, op enkele collega’s na, verlaten gemeentehuis binnen loop op weg naar de kamer van de Concernstaf. Jas ophangen, computer vast aanzetten en koffie gaan halen voor mijzelf en mijn collega die (hoe is het toch mogelijk) altijd nóg eerder aanwezig is.

Ondertussen is de PC opgestart en open ik mijn mailbox zodat ik kan beginnen met de afspraken en taken die openstaan voor vandaag. Eerst even kort de documenten doornemen voor het overleg van 10:00. Toch wel een bijzonder moment. We trappen vandaag samen met de gekozen marktpartij officieel af voor de implementatie van de rapportagetool & Begrotingsapp voor Waalwijk. Erg spannend, want de afgelopen vier maanden zijn we druk bezig geweest met de marktverkenning. Het maakt het allemaal extra bijzonder, omdat ik dit traject vanaf het begin als projectleider toch in goede banen heb moet leiden. Ik heb mijn eigen projectteam mogen samenstellen en het feit dat we nu echt aan de verandering kunnen beginnen maakt me stiekem wel een beetje trots!

Doe het vooral zelf als je het zelf kunt.

Gelukkig heb ik altijd een luisterend oor bij mijn “sparringpartner” en mentor Alex, maar ook bij de andere collega’s van de Concernstaf en opdrachtgever Eric staat de deur altijd open. Doe het vooral zelf als je het zelf kunt. Durf op mensen af te stappen en als je vragen hebt dan delen we onze ervaringen en ideeën uit. Maar dat komt wel goed!

Oh, wacht het is alweer 12:00 en tijd voor de lunch en bijbehorende wandeling door Waalwijk met de collega’s van de Concernstaf…. Altijd weer gezellig!! In het begin van de middag vlug nog even wat sleutelen aan het werkdocument beleidsindicatoren, om te zorgen dat we meten wat we willen meten! “Moet het nog verder uitgebreid worden, of meet je wat je wil weten” is dan mijn vraag aan de verschillende teammanagers. Ambitie genoeg in Waalwijk!

Oh het is alweer 14:30… hup in de auto en op weg naar Tilburg om met collega’s van de gemeente Tilburg te overleggen hoe we #RoadtoHartvanBrabant gaan organiseren het komend halfjaar. Dit is het voortraject voor het VGS congres (Vereniging van Gemeentesecretarissen) in september. Een hele eer om dit te mede te mogen organiseren en dat gemeente Waalwijk juist mij gevraagd heeft om dit namens Waalwijk op te pakken!

Goh, is het nu alweer 16:30? Dames, heren ik ga weer op huis aan! In de auto nog even evalueren welke petten ik vandaag allemaal heb mogen opzetten: de pet van projectleider, de pet van adviseur voor verschillende teams en óók nog de pet van (mede)organisator van een landelijk evenement voor ambtenaren! Wie wil dat nou toch niet?

 

Wil je weten of een traineeship bij een gemeente iets voor jou is? Kijk dan eens op de pagina trainee bij een gemeente.