Interne vacatures

Vacature Recruiter

Zijn wij jouw nieuwe werkgever?

Newpublic is een traineeshiporganisatie die de lokale overheid versterkt met jong talent dat we met uiterste zorg werven, selecteren én zelf opleiden. Onze pioniers zijn ambitieuze en betrokken net afgestudeerde HBO- en WO-ers die bij ons een uitgebreid en uniek opleidingsprogramma volgen. We geven ze hiermee de juiste bagage om veranderingen in gang te zetten bij de lokale overheid en waarmee ze zichzelf kunnen ontwikkelen tot gewilde professionals. Ze werken bijvoorbeeld als projectmedewerker, beleidsmedewerker of adviseur binnen het sociaal domein, het ruimtelijk domein of de bedrijfsvoering. Newpublic werkt sinds mei 2021 onder de vleugels van onze moederbedrijven Cohedron en Wyzer.

Als je bij Newpublic werkt, dan werk je samen met een club enthousiaste, ondernemende en energieke collega’s. Werkplezier vinden we heel belangrijk! Mede daarom hebben wij een fantastische werkomgeving met alle (informele) faciliteiten die jij je maar kunt wensen. Een potje tafeltennissen of tegen elkaar racen op de Nintendo? Wij zijn niet vies van een spelletje en dagen je graag uit!

Dit verwachten we van jou

Bij Newpublic zijn onze recruiters voortdurend op zoek naar jong talent dat het verschil kan én wil maken bij de overheid. Onze pioniers zijn maatschappelijk betrokken, hebben een frisse blik en geloven in een betere wereld. In de rol van recruiter krijg jij samen met je collega’s de verantwoordelijkheid om deze jonge talenten te werven, te selecteren en te binden!

Ons succes wordt mede bepaald door jouw skills om deze talenten te screenen en te spreken tijdens een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Na het kennismakingsgesprek houd je intensief contact met de kandidaat en bespreek je de mogelijkheden met onze regiomanagers en jouw collega recruiters. Als er nog geen opdracht is voor de potentiële trainee, dan doe je er alles aan om hem of haar aan ons te binden. Wanneer onze regiomanagers een mooie opdracht beschikbaar hebben, maak je samen een plan van aanpak en zorg je ervoor dat je snel meerdere topkandidaten hebt die uitstekend op de opdracht passen. Daarnaast promoot je ons traineeship op relevante sociale media kanalen, je zoekt en benadert potentiële trainees via LinkedIn en je denkt voortdurend in mogelijkheden om deze toptalenten aan ons te binden.

Maar dat is nog niet alles! De vrijdagen staan bij ons in het teken van de opleidingsdagen. Onze trainees komen om de week naar ons kantoor in Amersfoort om het opleidingsprogramma te volgen en te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Deze dag staat in het teken van kennis opdoen, kennis delen én plezier maken met elkaar.  We sluiten de dag gezamenlijke af met de befaamde Newpublic borrel waar jij als recruiter natuurlijk ook bij aanwezig bent!

Tot slot ga je regelmatig mee naar onze campus recruitment evenementen die variëren van bedrijvenmarkten op universiteiten tot aan netwerkborrels op externe locaties. Deze evenementen worden georganiseerd door studie- of studentenverenigingen waarmee we een samenwerking hebben. Tof toch?!

Kort samengevat, de vijf redenen waarom jij als recruiter bij Newpublic wil werken:

 1. Je spreekt elke week enthousiaste, jonge pioniers met een passie voor de overheid;
 2. Je wilt een waardevolle bijdrage leveren aan de loopbaan van onze pioniers;
 3. Je krijgt alle vrijheid om jouw rol naar eigen inzicht in te vullen;
 4. Je komt te werken in een creatief, gezellig en professioneel team waar fun en samenwerken centraal staat;
 5. Je werkt vanuit onze fantastische homebase in hartje Amersfoort met de lekkerste verse bonenkoffie!
En dit kan jij van ons verwachten
 • direct een vast contract bij indiensttreding;
 • een bovengemiddeld goed salaris;
 • een telefoonvergoeding;
 • een goede balans tussen werk/privé;
 • de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken;
 • een NS-businesscard of kilometervergoeding;
 • een opleidingsbudget om jezelf verder te ontwikkelen;
 • de gezelligste borrels en weekendjes weg!
Enthousiast? Dat snappen wij!

Bij Newpublic vinden wij jouw persoonlijkheid het allerbelangrijkste. Je bent van nature nieuwsgierig, je legt de lat hoog voor jezelf, hebt mensenkennis en je kunt je verplaatsen in onze doelgroep.

Je hebt bij voorkeur een afgeronde HBO opleiding en al enige ervaring opgedaan als (corporate) recruiter of in een rol als intercedent. Heb je dit niet? Geen probleem! Wij leren jou graag de fijne kneepjes van ons vak. Je wilt tot slot zo’n 32-40 uur in de week bij ons werken.

Solliciteren

Mail dan jouw CV naar Marlous Torsing via mtorsing@newpublic.nl. Wil je eerst meer weten over de vacature of onze organisatie? Met een telefoontje naar 06-83213283 zijn al je vragen binnen no time beantwoord!