Voorbeeldopdracht

Het grootste zwembad van Europa supporten

Als projectcoördinator bij gemeente Eindhoven vervult Michèlle Sülter een ondersteunende rol bij tal van projecten. Dat doet ze vanuit het grootste zwembad van Europa, een even bijzondere als logische locatie voor de afdeling Sport.

Vertel eens wat meer over je werkzaamheden?

“Ik ondersteun mijn leidinggevende bij zijn werkzaamheden en dat is heel divers: van agenda- en emailbeheer tot het uitvoeren van kleine projecten. Zo interview ik collega’s om de effecten van corona op de organisatie in beeld te krijgen en ben ik betrokken bij de plannen om zwembad de Tongelreep om te vormen. “

De Tongelreep, wat is dat?

Het plan is om daar verschillende zwembaden te creëren voor verschillende doelgroepen. Op dit moment inventariseren we de wensen. Ik help mee de gebruikersbijeenkomsten te organiseren, zit bij het projectteamoverleg en verzorg de notulen. De besluiten moeten langs de Raad en het ligt politiek erg gevoelig. Ik ben heel benieuwd hoe dit zal verlopen!”

“Er wordt echt naar ons geluisterd en veel trainees zijn al in vaste dienst genomen.”

Wat is volgens jou de meerwaarde van een Newpublic trainee?

“Een frisse blik op de organisatie. Medewerkers die hier langer rondlopen vinden het prettig als een nieuwe collega kritische vragen stelt en nieuwe kennis inbrengt. Er wordt echt naar ons geluisterd en de gemeente Eindhoven heeft al veel trainees in vaste dienst genomen.”

Wat is jou opgevallen als nieuwkomer?

“Het viel me op dat er af en toe lang vergaderd wordt. Ik denk dan: waarom niet tussendoor een pauze? Je verliest een hoop concentratie. Hier wil ik graag iets mee doen, zoals bepaalde vergaderregels mee te nemen zodat de vergadering interactief wordt, of om de tijd te nemen om elkaar even te spreken.”

Krijg je veel vrijheid in je werk?

“Ja, zeker. Ik vind het fijn dat ik zelfstandig aan de slag kan en ergens over kan nadenken in plaats van dat ik alleen maar een uitvoerende functie heb. Zo word ik heel erg vrij gelaten in de interviews over de corona-effecten. Wel is het jammer dat veel projecten nog niet van de grond komen, bijvoorbeeld omdat het zwembad dicht is.”

Hoe zie je jouw meerwaarde voor de organisatie?

“Ik denk dat ik vooral bij de gebruikersbijeenkomsten een belangrijke rol speel. Daar doe ik de voorbereiding van de bijeenkomsten, stem ik dit af met collega’s en schrijf ik na afloop een terugkoppeling naar het gebruikerspanel. Verder heb ik geholpen met het schrijven van een unitplan op basis van de input van collega’s. Dat ligt nu bij het afdelingshoofd, om te kijken of het aansluit bij het overkoepelende plan.”

Word je goed begeleid?

“Wekelijks spreek ik mijn leidinggevende. Dan geef ik een update en bespreken we mijn ontwikkelpunten. Hij vindt het ook leuk om tijd en energie in mij te stoppen, zodat ik het beste uit mezelf kan halen.”

En, is hij tevreden?

“Ja, en mijn leidinggevende spreekt dat ook uit. Ik hoor het ook van andere collega’s. Dat is goed voor mijn motivatie en bereidheid mezelf te ontwikkelen. “

RUBRIEKEN