Nieuws

Zin om de overheid te helpen met inclusie?

Binnen veel gemeenten en overheidsorganisaties is er steeds meer aandacht voor diversiteit en inclusie. Door een weerspiegeling te zijn van de samenleving ben je als organisatie bijvoorbeeld beter in staat alle stakeholders en doelgroepen te bereiken. Juist voor de overheid en gemeenten is het belangrijk om hier een voorloper te zijn. Op een inspirerende en praktische manier.

Heb jij affiniteit met dit thema en zou je het waardevol vinden om organisaties handen en voeten te  geven richting een inclusieve organisatie? Dan kun je bij Newpublic terecht! Primair volg je gewoon het traineeprogramma van Newpublic en ga je aan de slag met een opdracht bij  een gemeente of overheidorganisatie bij jou in de buurt. Wat voor opdracht je gaat doen, bepaal jij zelf:  in het sociaal domein, de bedrijfsvoering, het ruimtelijk domein of bijvoorbeeld duurzaamheid. Naast je opdracht volg je het regulier ontwikkelprogramma van Newpublic waar je getraind wordt op jóuw persoonlijke veranderkracht en pionierschap.

Daarbovenop participeer je ook in een aanvullend ontwikkelprogramma in samenwerking met de organisatie IKZIEJE. Je leert hoe jij je verhoudt tot de thema’s diversiteit en inclusie. Wat zijn jouw beelden hieromtrent en hoe zijn die gevormd? Dat deel je vervolgens met een groepje trainees die ook meedoen met dit aanvullend programma. Tenslotte geeft dit programma inspiratie en tips hoe je de overheid praktisch kan gaan helpen om inclusie binnen de organisatie en naar stakeholders en klanten beter toe te passen.

Wat ga je met deze bagage doen? Naast de fulltime opdracht die je bij een gemeente of overheidsorganisatie gaat doen, zul je als “bijtaak” gevraagd worden om de organisatie te helpen met inclusie. Het kan zijn dat je gekoppeld wordt aan een beleidsmedewerker en hem of haar gaat helpen met beleid of de uitvoering daarvan. Of je gaat bijvoorbeeld onderzoek doen hoe inclusieproof de organisatie is. Of hoe de organisatie kan leren van andere overheidsorganisaties. Wat die taak precies gaat worden, wordt in overleg met jou en de organisatie besloten.

Voor wie is dit aanvullend ontwikkelprogramma rond inclusie bedoeld? Je moet in ieder geval voldoen aan de selectievoorwaarden die gelden voor het traineeship van Newpublic. Als aanvullende voorwaarde moet je natuurlijk affiniteit hebben met het thema inclusie en het leuk vinden om daar mee aan de slag te aan. Als je solliciteert voor het traineeship, geef dan in je motivatie aan dat je ook in aanmerking wil komen voor dit aanvullend programma! En waarom! 🙂

Kortom een leuke kans voor starters die én de overheid willen vernieuwen op een leuke opdracht én graag iets maatschappelijks willen bijdragen rond het thema inlcusie.