FAQ

Bij wat voor soort overheidsorganisaties kan ik een traineeship volgen?

Je kunt overal in het land terecht bij gemeenten en andere opdrachtgevers. Van Appingedam tot Zierikzee. Acht van de tien organisaties waar onze trainees voor gaan werken zijn gemeenten verspreid door het hele land. Maar er zijn natuurlijk nog heel veel andere overheidsorganisaties die op zoek zijn naar jong talent. UWV bijvoorbeeld, provincies of samenwerkende organisaties. Op deze pagina vind je een aantal voorbeelden van opdrachtgevers en projecten.

Wat voor opdrachten kan ik krijgen?

Als trainee kun je worden ingezet als beleidsmaker of projectleider, organisatieadviseur of procesbegeleider. De focus ligt bij veel overheidsorganisaties op het inrichten van de digitalisering, de ontwikkelingen binnen het ruimtelijk domein of de nieuwe Omgevingswet. Jouw opdracht is dan bijvoorbeeld om medewerkers anders te laten denken en werken of bewoners te betrekken bij nieuw beleid. Voorbeelden van opdrachten vind je op deze pagina.

Waar in het land ga ik werken als trainee?

Onze opdrachtgevers zijn over het hele land verspreid. Je kan in principe dus overal terecht. Desgewenst houden we rekening met de reisafstand.

Wat houdt het opleidingsprogramma in?

Om hierin je eigen weg te vinden, je talenten te leren kennen en te ontdekken hoe je die optimaal kunt inzetten, volg je samen met de andere newpublicers om de twee weken het ontwikkelprogramma. Het is een gevarieerd, intensief en uitdagend programma waarin je interactieve trainingen volgt, werkt aan 3D-opdrachten en gaat gamen. Meer over ons opleidingsprogramma lees je op deze pagina.

Hoe lang duurt een traineeship?

Een traineeship duurt 2 jaar. Daarna kun je een aantal interessante kanten op. Meer hierover lees je op deze pagina.

Kan ik na mijn traineeship bij mijn opdrachtgever in dienst komen?

Veel newpublicers krijgen in ieder geval na hun traineeship een baan aangeboden bij dezelfde overheidsorganisatie. Of dat voor jou ook geldt, hangt natuurlijk af van jouw ambitie en de mogelijkheden bij jouw opdrachtgever.

Wat ga ik als trainee verdienen?

Je ontvangt een oplopend marktconform traineesalaris. Het intensief opleidingsprogramma is voor onze rekening en zonder studiecontract.

Welke opleiding moet ik gevolgd hebben om trainee te kunnen worden?

Om een traineeship te kunnen volgen dien je in het bezit te zijn van een Bachelor of Master diploma. Voorbeelden van studierichtingen zijn: Bestuurskunde, Politicologie, Geschiedenis, Nederlands, vreemde talen, Sociale Wetenschappen en Communicatie. Heb je iets anders gestudeerd maar pas je wel in het newpublic profiel, schroom dan niet te solliciteren!

Kan ik ook een traineeship volgen als ik al werkervaring heb?

Ja, dat kan mits je niet meer dan 3 jaar werkervaring hebt.

Hoe kan ik solliciteren?

Newpublic is altijd op zoek naar kandidaten. Je kan dan ook op ieder gewenst moment solliciteren voor een traineeship door het formulier op de sollicitatiepagina in te vullen en je cv te uploaden. Daarnaast zijn we regelmatig op zoek naar trainees voor specifieke opdrachtgevers en opdrachten. Deze vacatures vind je op deze pagina.

Wat gebeurt er na mijn sollicitatie?

De volgende stappen kun je doorlopen voordat je bij ons komt werken:

  1. Klik op direct solliciteren en vul ons online sollicitatie formulier in. Binnen enkele neemt Mariette contact met je op.

 

  1. Telefonisch interview. Waarom ben jij de pionier die wij zoeken? We maken graag kennis met je in een telefonisch gesprek.

 

  1. Kennismakingsgesprek bij Newpublic-headquarters. Wie ben je? Wat vindt je belangrijk? Wie zijn wij? Samen zoeken we uit of jij past in ons traineeship.

 

  1. Gesprek opdrachtgever. Wij vinden een passende opdracht voor jou. Jij hoeft alleen nog maar de opdrachtgever te overtuigen.

 

  1. Het hele proces doorstaan? Gefeliciteerd! Na het arbeidsvoorwaardegesprek start jij met de opdracht van je dromen! En wij zien jou graag op de vrijdagmiddag borrel!

De meeste Newpublicers startten op een traineeopdracht, tussen de 1 en 3 maanden na de sollicatieprocedure.

Ik heb een andere vraag. Waar kan ik terecht?

Recruiter Mariette Wijnstra beantwoordt graag al je vragen. Je kunt haar mailen via m.wijnstra@newpublic.nl  Of telefonisch via 06 44205564

Opening in teken van pionieren

Ruimtepionier André Kuipers én ballonnen klapstukken op Newpublic relatiemiddag! Onze homebase is nú geopend! Afgelopen donderdag 23 mei is ons nieuwe pand op een interactieve manier ingewijd samen met onze relaties. Tiemen en Rebecca bedankten in hun speech alle gasten voor de komst en het vertrouwen in jong talent als aanjager van verandering. Aftellen en…

Lees verder