Niet de gebaande paden volgen, maar een eigen weg kiezen.
Lees Annes verhaal

FAQ

Bij wat voor soort overheidsorganisatie kan ik een traineeship volgen?

Je kunt overal in het land terecht bij gemeenten en andere opdrachtgevers. Van Appingedam tot Zierikzee. Acht van de tien organisaties waar onze trainees voor gaan werken zijn gemeenten verspreid door het hele land. Maar er zijn natuurlijk nog heel veel andere overheidsorganisaties die op zoek zijn naar jong talent. UWV bijvoorbeeld, provincies of samenwerkende organisaties. Op deze pagina vind je een aantal voorbeelden van opdrachtgevers en projecten.

Wat voor opdrachten kan ik krijgen?

Als trainee kun je worden ingezet als beleidsmaker of projectleider, organisatieadviseur of procesbegeleider. De focus ligt bij veel overheidsorganisaties op het inrichten van de digitalisering, de ontwikkelingen binnen het ruimtelijk domein of de nieuwe Omgevingswet. Jouw opdracht is dan bijvoorbeeld om medewerkers anders te laten denken en werken of bewoners te betrekken bij nieuw beleid. Voorbeelden van opdrachten vind je op deze pagina.

Waar in het land ga ik werken als trainee?

Onze opdrachtgevers zijn over het hele land verspreid. Je kan in principe dus overal terecht. Desgewenst houden we rekening met de reisafstand.

Wat houdt het opleidingsprogramma in?

Om hierin je eigen weg te vinden, je talenten te leren kennen en te ontdekken hoe je die optimaal kunt inzetten, volg je samen met de andere newpublicers om de twee weken het ontwikkelprogramma. Het is een gevarieerd, intensief en uitdagend programma waarin je interactieve trainingen volgt, werkt aan 3D-opdrachten en gaat gamen. Meer over ons opleidingsprogramma lees je op deze pagina.

Hoe lang duurt een traineeship?

Een traineeship duurt 2 jaar. Daarna kun je een aantal interessante kanten op. Meer hierover lees je op deze pagina.

Kan ik na mijn traineeship bij mijn opdrachtgever in dienst komen?

Veel newpublicers krijgen in ieder geval na hun traineeship een baan aangeboden bij dezelfde overheidsorganisatie. Of dat voor jou ook geldt, hangt natuurlijk af van jouw ambitie en de mogelijkheden bij jouw opdrachtgever.

Wat ga ik als trainee verdienen?

Je ontvangt een oplopend marktconform traineesalaris. Het intensief opleidingsprogramma is voor onze rekening en zonder studiecontract.

Welke opleiding moet ik gevolgd hebben om trainee te kunnen worden?

Om een traineeship te kunnen volgen dien je in het bezit te zijn van een Bachelor of Master diploma. Voorbeelden van studierichtingen zijn: Bestuurskunde, Politicologie, Geschiedenis, Nederlands, vreemde talen, Sociale Wetenschappen en Communicatie. Heb je iets anders gestudeerd maar pas je wel in het newpublic profiel, schroom dan niet te solliciteren!

Kan ik ook een traineeship volgen als ik al werkervaring heb?

Ja, dat kan mits je niet meer dan 3 jaar werkervaring hebt.

Hoe kan ik solliciteren?

Newpublic is altijd op zoek naar kandidaten. Je kan dan ook op ieder gewenst moment solliciteren voor een traineeship door het formulier op de sollicitatiepagina in te vullen en je cv te uploaden. Daarnaast zijn we regelmatig op zoek naar trainees voor specifieke opdrachtgevers en opdrachten. Deze vacatures vind je op deze pagina.

Wat gebeurt er na mijn sollicitatie?

Zodra we jouw sollicitatie hebben ontvangen, gaan we kijken of je voldoet aan onze selectiecriteria. Vinden we jou een geschikte kandidaat dan nodigen we je uit voor een intakegesprek. Zo kunnen we je beter leren kennen en krijgen we een beeld van jouw wensen en ambities.

Ben je een echte newpublicer? Dan gaan we kijken of we een passende opdrachtgever met een geschikte opdracht voor je kunnen vinden. In de meeste gevallen vinden we tussen de 1 en en 3 maanden een passende opdracht voor je.

Ik heb een andere vraag. Waar kan ik terecht?

Onze recruiters Rozemarijn van Rossem en Leanne de Wilde beantwoordengraag al je vragen. Je kunt hen mailen via r.vanrossem@newpublic.nl of l.dewilde@newpublic.nl. Of telefonisch via 033 – 7600080.

Anne Knoppert (26)
Studie: Communicatie
Waar: Gemeente Huizen
Opdracht: Social Media Communicatie

Lees Annes verhaal

Berber’s day at gemeente Enschede

Ik werk voor de afdeling Stedelijke Ontwikkeling als een soort vliegende keep

Lees verder