Traineeship

De overheid verandert en dat vraagt om een nieuw type ambtenaar dat leergierig, ondernemend en resultaatgericht is. Maak jij je graag sterk voor een moderne overheid? Durf jij buiten de kaders te denken en ben jij niet bang om jezelf een spiegel voor te houden? Ben jij een pionier van morgen die verandering in gang kan én wil zetten? Dan is het traineeship van Newpublic echt iets voor jou: solliciteer direct!

Het traineeship overheid in het kort

Functie: Beleids- of projectmatige functies bij de lokale overheid
Inhoud: Werk- en leertraject bij de (lokale) overheid
Duur:  24 maanden
Waar:  Bij een passende overheidsorganisatie in jouw regio
Startdatum: Doorlopend
Salaris: €2.660 bruto per maand op basis van 38 uur per week

De ervaring van onze trainees

Opleidingstraject 

Als trainee bij Newpublic neem je deel aan een uniek, tweejarig werk- en leertraject. Dit traject is ontwikkeld om jou de juiste tools mee te geven om te kunnen groeien tot een gewilde professional binnen de publieke sector. Hierbij staat jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling altijd voorop. Newpublic heeft een opleidingstraject ontwikkeld dat gericht is op het versterken en ontwikkelen van jouw competenties. Je onderzoekt jouw waarden, drijfveren, valkuilen en leerpunten. Hierbij worden verschillende communicatiestijlen, leiderschapsstijlen en werkstijlen onder de loep genomen. Je ontvangt hierbij de juiste begeleiding van onze talentmanagers die jou kunnen helpen om leerpunten uit het opleidingsprogramma, meteen toe te passen op de werkvloer. Zij staan voor je klaar om jouw voortgang te bespreken en om je zo goed mogelijk te begeleiden gedurende het traineeship.

Werkzaamheden

Als trainee bij Newpublic ga je aan de slag bij de lokale overheid. In de organisatie functioneer je als young professional en draai je volledig mee in de operatie. Je hebt de keuze uit talloze verschillende opdrachten en functies binnen het sociaal domein, het ruimtelijk domein of de bedrijfsvoering. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als beleidsmedewerker of beleidsadviseur waarin je bijdraagt aan het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van beleid, maar ook als projectleider waarin je de verantwoordelijkheid draagt voor het in goede banen leiden van verschillende projecten. De focus ligt hierbij op de vele verandertrajecten die momenteel gaande zijn, zoals het inrichten van de digitalisering, de ontwikkelingen binnen het ruimtelijk domein en de verduurzaming van gemeenten.

Iets voor jou?

Als pionier van morgen draag jij bij aan een moderne overheid die toekomstbestendig is. Bij Newpublic staan jouw competenties en persoonlijkheid centraal. Wil jij de overheid versterken met jouw frisse blik en herken jij jezelf in onderstaand profiel?

Ben jij…

 • Een pionier van morgen die verandering in gang kan én wil zetten;
 • Proactief, assertief en ondernemend;
 • Communicatief vaardig, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Altijd bereid om nieuwe kennis en ervaring op te doen?

Heb jij…

 • Een afgeronde WO- of HBO-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van bestuurskunde, politicologie, rechtsgeleerdheid, sociologie of sociale geografie en planologie;
 • Aantoonbare affiniteit met de publieke sector;
 • 0 tot 3 jaar werkervaring;
 • Een grote dosis lef, doorzettingsvermogen en nieuwsgierigheid?

What’s in it for you?

 • Een salaris van €2.660 bruto per maand op basis van 38 uur;
 • Na 12 maanden traineeship, een salarisverhoging naar €2.850 bruto per maand op basis van 38 uur;
 • 26 vakantiedagen en 8% vakantiegeld;
 • Een kilometervergoeding of volledige vergoeding van jouw OV-kosten;
 • Een uitdagende functie bij een overheidsorganisatie bij jou in de regio;
 • Een uniek opleidingsprogramma dat bestaat uit trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en verandermanagement;
 • Doorlopende begeleiding van een talentmanager die jou helpt bij jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Eén keer in de vier weken een opleidingsdag op ons kantoor in hartje Amersfoort;
 • Toffe pioniersdagen, borrels en weekendjes weg;
 • Geen studiecontract of boeteclausule.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure er eigenlijk uit?

 1. Stuur je CV naar ons op: Wil jij het verschil maken bij de overheid en je carrière een kickstart geven? Stuur dan vandaag nog jouw CV naar ons op!
 2. Even telefonisch kennismaken: Binnen drie werkdagen nemen wij telefonisch contact met je op voor een kort kennismakingsgesprek van 10 tot 15 minuten. Laat ons zien waarom jij kiest voor het traineeship bij Newpublic en waarom jij graag de overheid wil versterken met jouw talent. Als je ons hebt overtuigd, dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek op kantoor.
 3. Jouw persoonlijkheid onder de loep: Om je goed voor te bereiden op dit gesprek, vragen we je om een persoonlijkheidsvragenlijst van The Selection Lab in te vullen. Deze vragen geven ons inzicht in jouw competenties, drijfveren en cultuurvoorkeuren. Lees meer
 4. Echt even kennismaken met elkaar: Maak je klaar voor een persoonlijke ontmoeting! Bezoek onze homebase in het bruisende Amersfoort, waar wij onder het genot van een heerlijke cappuccino of kop thee dieper ingaan op jouw persoonlijkheidsvragenlijst. We vertellen je natuurlijk ook graag meer over Newpublic en het traineeship.
 5. Op zoek naar een opdracht: Als we allebei enthousiast zijn, gaan we op zoek naar een passende opdracht. Vervolgens ga je op gesprek bij de opdrachtgever om te kijken of het daar ook klikt!
 6. Klaar om te pionieren! Gefeliciteerd, je kan gaan pionieren bij de overheid! Bereid je voor op een uitdagende opdracht die op je wacht vanaf de afgesproken startdatum. Jouw avontuur begint nu!

Ga ervoor en solliciteer!

Ga jij ervoor? Stuur ons dan jouw motivatie en cv op via onderstaand contactformulier. Heb je nog vragen? Stuur gerust een mail naar onze recruiters of bel met Rosemarijn Damen via 0639395602.

Persoonsgegevens

PDF, DOC, DOCX (max 8 MB)

Contactgegevens

Prive Werk

Motivatie & Bron


CAPTCHA code

 

Ben jij een echte pionier?

Ontdek of een traineeship bij newpublic bij jou past.

Doe de test

Direct solliciteren?

Ontwikkel jezelf binnen 2 jaar tot een gewilde professonial.

SOLLICITEER

Benieuwd naar voorbeeld opdrachten?

Lees hier meer over de opdrachten van onze trainees.

Lees verder