Opdrachtgever aan het woord
Gemeente Noordoostpolder

Mastership Finance: Opdrachtgever aan het woord

Naast het algemene traineeship biedt Newpublic ook traineeships met verdieping op een specifiek thema. Het mastership finance is daar een voorbeeld van; in 1,5 jaar tijd wordt een trainee opgeleid tot financieel adviseur / business controller.  René Stigt werkt als manager financial planning en control en belastingen bij Gemeente Noordoostpolder, waar trainee Winny  sinds 1 oktober het team versterkt. Hij vertelt over zijn ervaringen: “Wat mij betreft zou iedereen in ons team het Mastership Finance moeten volgen!”

Hoe is de samenwerking met Newpublic tot stand gekomen?

“Het begon met een telefoontje, eigenlijk een acquisitiegesprek dat ik normaal snel afsla, maar deze keer liep het anders. Ik merkte dat Stijn Zootjes van Newpublic echt wist waar hij het over had. Hij snapte hoe ik naar de openstaande functie en rol kijk en wat ik nodig heb. Daarbij was hij heel zelfverzekerd. Hij wist zeker dat hij mij van de juiste kandidaat kon voorzien. Hij nam mij mee in het programma van het Mastership Finance en dat gaf mij veel inzicht en vertrouwen. Ik besloot hem een kans te geven zich te bewijzen.”

En is dat gelukt?

“Zeker. Voor de vacature die we hadden waren meerdere kandidaten van diverse partijen in beeld. Het gevoel bij de trainee van Newpublic, Winny was direct goed. Ze is ontzettend carrièregericht, wil graag leren en zich verder ontwikkelen. De ambitie spatte ervan af! Dat sprak mij enorm aan, zeker omdat het gebied waarin zij kwam te werken complex en breed is.”

Winny is op 1 oktober bij gemeente Noordoostpolder gestart. Kun je wat meer vertellen over haar werkveld?

“Eigenlijk heeft zij de meest complexe functie binnen het team en cluster: adviseur sociaal domein. Het is een hele brede functie en je moet goed op de hoogte zijn van wie er allemaal betrokken zijn en wat er speelt. En daarnaast moet je ook nog een goede financial zijn. Dat vergt nogal wat. Winny heeft dat heel goed opgepakt. Een van haar eerste taken betrof de managementinformatie beter te stroomlijnen. Daar heeft ze zich echt in vastgebeten.”

Wat is voor jou de meerwaarde van het inzetten van een trainee?

Bovendien brengt een trainee enthousiasme, creativiteit en energie, wat aanstekelijk is voor de rest van de organisatie.”

“Die meerwaarde is heel breed. Met de inzet van een trainee breng je onbevangenheid in de organisatie. Het zorgt dat je weer kritisch gaat kijken naar waarom je dingen op een bepaalde manier doet. En natuurlijk brengt een trainee nieuwe ideeën, nieuwe kennis, nieuwe technologieën met zich mee. Dat is van enorm toegevoegde waarde. Bovendien brengt een trainee enthousiasme, creativiteit en energie, wat aanstekelijk is voor de rest van de organisatie.”

 

Kun je een voorbeeld geven van dat enthousiasme en de creativiteit en energie?

“Voor ons kerstontbijt – dat door corona op afstand plaatsvond – kwam Winny direct met een leuk idee om daar invulling aan te geven. Ze kreeg daarbij onmiddellijk iedereen mee en heeft heel ons cluster enthousiast gemaakt in een periode waarin teambuilding lastig, maar tegelijkertijd heel belangrijk was. De voorbereidingen en het uiteindelijke ontbijt waren een groot succes. Dat zij daar op dat moment oog voor had vind ik heel bijzonder. Het heeft er zelfs voor gezorgd dat volgende uitjes nu ook op haar bord liggen!”

Wat betekent het samenwerken met een trainee voor de andere medewerkers?

“Het team bestaat uit iets meer dan 30 mensen. De wisselwerking tussen Winny en de rest van het team is heel positief. Ze voegt iets aan het team toe dat er daarvoor niet was. Dat vind ik echt heel bijzonder. Iedereen omarmt de komst van een jonge, enthousiaste collega. Dat komt zeker ook door de positieve houding van Winny. Ze wil graag leren van iedereen om haar heen en stelt vragen uit oprechte interesse. Dat maakt dat wij ook weer van haar leren.”

Het aannemen van jong talent is wat jou betreft dus een aanrader?

Wat mij betreft zou iedereen bij ons dit programma moeten volgen!”

“Absoluut! Zeker als ze dit programma van Newpublic volgen. Een van onze andere medewerkers volgt het Mastership Finance nu ook en ik zie hem ontzettend groeien. De begeleiding is ontzettend goed en hij merkt zelf ook dat hij zich enorm ontwikkelt. Dat is prachtig om te zien. Wat mij betreft zou iedereen bij ons dit programma moeten volgen!”