Mastership Klimaat en Duurzaamheid

De duurzaamheidtransitie is één van de meest complexe uitdagingen waar Nederland voor staat. En de gemeente speelt hier een belangrijke rol in. Traditionele of fossiele systemen zullen plaats moeten maken voor duurzame alternatieven. De doelen uit het Klimaatakkoord vragen om flexibiliteit en aanpassingsvermogen, om duurzaamheidsprofessionals die van de transitie een succes weten te maken.

Volg je het mastership dan ga je direct als duurzaamheidsprofessional aan de slag bij een overheidsorganisatie. Niet zo maar een organisatie, maar een die perfect bij je past. Want hoe beter de match, hoe meer plezier in het werk en hoe groter de kans dat je na afloop bij de betreffende organisatie in dienst kan treden. Verder ga je deelnemen aan een uitdagend trainingsprogramma dat wordt verzorgd door Newpublic in samenwerking met Klimaatverbond Nederland. Klimaatverbond Nederland werkt al meer dan 30 jaar aan een doelmatig en daadkrachtig, lokaal klimaatbeleid dat zorgt voor veerkracht, toekomstbestendigheid en actieve participatie.

Het mastership in het kort:

Functie: Duurzaamheidsprofessional
Hoe: Mastership leer-werk traject
Duur: 2 jaar
Waar: Bij een passende overheidsorganisatie in jouw regio
Startdatum: Doorlopend
Salaris €2.660 bruto per maand (obv 38 uur)

De ervaring van onze trainees

Opleidingstraject

Het Mastership Klimaat & Duurzaamheid is een uniek werk- en leertraject dat samen met Klimaatverbond Nederland is ontwikkeld. Dit traject is zo ingericht dat jij binnen 2 jaar de juiste vakinhoudelijke kennis krijgt aangeleerd die jij nodig hebt voor de uitvoering van jouw functie, maar tegelijkertijd ga jij ook werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het versterken van jouw soft skills. Na afronding van het traject kun jij met recht een ervaren, gewilde en vakvolwassen duurzaamheidsprofessional binnen de lokale overheid worden genoemd.

Werkzaamheden

Het Mastership Klimaat & Duurzaamheid bestaat uiteraard niet alleen uit een opleidingstraject. Het grootste deel van het traject bestaat immers uit het opdoen van relevante werkervaring in de publieke sector. Hieronder een greep uit de werkzaamheden die jij kunt verwachten:

 • Het mobiliseren van inwoners en bedrijven om flinke stappen te zetten op het gebied van energiebesparing, bewustwording, isolatie of bijvoorbeeld zonnepanelen.
 • Het vertalen van het klimaatakkoord naar concrete stappen voor de gemeente, burgers en bedrijven.
 • Het praktisch vertalen van beleidsstukken, het optimaliseren van het contact met de burger, en het stroomlijnen van informatiebronnen, data en gegevens.
 • Bekendheid genereren voor subsidies op het gebeid van adaptatie, circulariteit en energietransitie.
 • Werken op het snijvlak van communicatie, inwonersparticipatie en energietransitie/klimaatadaptatie.
 • Projectmatig ondersteunen. Bijvoorbeeld onderzoek doen naar zon op dak, zon bij parkeergelegenheden, nieuwe plaatsen voor windmolens enz.

De functie is behoorlijk afwisselend en daarom uitdagend, want je krijgt niet alleen te maken met verschillende wetten en belangen, je zal bovendien complexe puzzels op moeten lossen.

Iets voor jou?

Het mastership is voor jou de ultieme kickstart wanneer jouw ambitie bij duurzaamheidstransitie ligt. Ben jij een jonge enthousiasteling die wilt aanpakken? En sla jij graag een brug tussen de werkgebieden Klimaatadaptatie, Circulariteit en Energietransitie? Dan is dit mastership Klimaat & Duurzaamheid iets voor jou!

Ben jij…

 • Een echte teamplayer die meedenkt met jouw team, de organisatie en samenwerkingsverbanden;
 • Nieuwsgierig, proactief en oplossingsgericht;
 • Een stevige gesprekspartner die gevraagd én ongevraagd advies kan geven;
 • Communicatief vaardig, zowel schriftelijk als mondeling;

Heb jij…

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau. De richting vinden wij niet belangrijk, maar wel dat je de drive hebt om je te ontwikkelen;
 • Maximaal 3 jaar werkervaring;
 • Aantoonbare affiniteit met klimaat en duurzaamheid;
 • Politieke- en bestuurlijke sensitiviteit;
 • Een grote dosis lef en doorzettingsvermogen.

What’s in it for you?

Het Mastership Klimaat en Duurzaamheid is dé kickstart van jouw carrière als je een groene én verbindende positie ambieert binnen de overheid. Als trainee kun je rekenen op de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een startsalaris van €2.660 bruto per maand bruto  op basis van 38 uur per week;
 • Na 12 maanden mastership, een salarisverhoging naar €2.850 bruto;
 • 26 vakantiedagen en 8 % vakantiegeld;
 • Een uitdagende ‘groene’ functie bij een overheidsorganisatie bij jou in de regio;
 • Een uniek opleidingsprogramma dat bestaat uit trainingen op het gebied van de vakinhoudelijke kennis (verzorgd door Klimaatverbond Nederland) én persoonlijke vaardigheden;
 • Een doorlopende begeleiding van een fieldmanager die jou helpt bij jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Direct een vast contract mét een baangarantie na afloop van het mastership bij de organisatie waar je werkzaam bent bij een wederzijdse klik;
 • Geen studiecontract of boeteclausule.

Klimaatverbond Nederland

Hoe ziet de sollicitatieprocedure er eigenlijk uit?

 1. Stuur je CV en motivatiebrief naar ons op: Wil jij het verschil maken bij de overheid en je carrière een kickstart geven? Stuur dan vandaag nog jouw CV en motivatie naar ons op!
 2. Even telefonisch kennismaken: Binnen drie werkdagen nemen wij telefonisch contact met je op voor een kort kennismakingsgesprek van 10 tot 15 minuten. Laat ons zien waarom jij kiest voor het traineeship bij Newpublic en waarom jij graag de overheid wil versterken met jouw talent. Als je ons hebt overtuigd, dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek op kantoor.
 3. Jouw persoonlijkheid onder de loep: Om je goed voor te bereiden op dit gesprek, vragen we je om een persoonlijkheidsvragenlijst van The Selection Lab in te vullen. Deze vragen geven ons inzicht in jouw competenties, drijfveren en cultuurvoorkeuren.
 4. Echt even kennismaken met elkaar: Maak je klaar voor een persoonlijke ontmoeting! Bezoek onze homebase in het bruisende Amersfoort, waar wij onder het genot van een heerlijke cappuccino of kop thee dieper ingaan op jouw persoonlijkheidsvragenlijst. We vertellen je natuurlijk ook graag meer over Newpublic en het traineeship.
 5. Op zoek naar een opdracht: Als we allebei enthousiast zijn, gaan we op zoek naar een passende opdracht. Vervolgens ga je op gesprek bij de opdrachtgever om te kijken of het daar ook klikt!
 6. Klaar om te pionieren! Gefeliciteerd, je kan gaan pionieren bij de overheid! Bereid je voor op een uitdagende opdracht die op je wacht vanaf de afgesproken startdatum. Jouw avontuur begint nu!

Vul onderstaand formulier in als je direct wilt solliciteren!

Heb jij vragen over het Mastership Klimaat & Duurzaamheid of wil jij graag meer informatie ontvangen? Dat kan! Neem contact op met één van onze recruiters. Dit kan per mail of telefonisch via: 06-39395602.

Persoonsgegevens

PDF, DOC, DOCX (max 8 MB)

Contactgegevens

Prive Werk

Motivatie & Bron


CAPTCHA code

 

Meer weten?

Stuur een mail of bel naar 06-44205564

Mail ons

Iets voor jou?

Mail je motivatie en cv vandaag nog!

Solliciteer

Voorbeeldopdracht
Adviseur duurzaamheid bij gemeente Sliedrecht

Rowan is in februari vorig jaar begonnen als beleidsmedewerker in de gemeente Sliedrecht.

Lees verder