Nieuws

Newpublic verder onder de vleugels van Cohedron

Groeien door overheden te versterken met jong talent, dat is al elf jaar de ambitie van Newpublic. Om die ambitie een boost te geven, maakt Newpublic vanaf vandaag deel uit van Cohedron.

Met een gezamenlijke drive om de overheid te helpen vernieuwen en medewerkers te blijven ontwikkelen

Onder de vleugels van Cohedron zal Newpublic intensief samenwerken met Langhenkel -Talenter dat eveneens deel uitmaakt van Cohedron. Met achthonderd medewerkers is Langhenkel-Talenter de kennispartner voor lokale overheden en marktleider binnen de werkvelden Sociaal Domein, Jeugd, Zorg Ruimte, Bedrijfsvoering en Wonen.

Het kantoor, de merknaam, de missie en de organisatie van Newpublic blijven ongewijzigd. Wel komt vanuit de gedachte ‘practice what you preach’ de tweeëndertigjarige Tiemen Storm de directie versterken. Samen met Michel de Krieger zal hij richting geven aan de toekomst van Newpublic. 

Tiemen Storm, partner newpublic:

“Wij zijn ontzettend blij om deel uit te maken van de Cohedron groep en specifiek met de samenwerking met Langhenkel-Talenter. Tijdens de eerste gesprekken viel direct op dat de missies van beide organisaties veel met elkaar gemeen hebben. Met de gezamenlijke drive om de overheid te helpen vernieuwen en medewerkers te blijven ontwikkelen. We kijken er naar uit om samen te gaan pionieren en nieuwe traineeships te ontwikkelen”.

Karin Berends, directeur Langhenkel-Talenter: “Ik ben enorm onder de indruk van de pioniersgeest van newpublic. Newpublic en Langhenkel-Talenter zullen de krachten bundelen, deze samenwerking stelt ons in staat onze opdrachtgevers in de publieke sector te ondersteunen met een nog breder palet aan dienstverlening. Wij maken de overheid aantrekkelijk voor hoogopgeleid jong talent!”

Newpublic werd in 2010 opgericht door Rebecca van de Lagemaat, Mathijs Adema en Mark van Bruxvoort vanuit hun droom om jonge, talentvolle mensen in hun kracht te zetten en te werken aan hun persoonlijke groei. Inmiddels is Newpublic een bekende naam binnen de overheid en hebben honderden jonge talenten hun loopbaan een kickstart gegeven met een traineeship van Newpublic.

Foto v.l.n.r: Karin Berends, directeur Langhenkel-Talenter – Jeroen Ekkel, CEO Cohedron – Pieter de Vries, M&A CFI – Rebecca van de Lagemaat, Newpublic – Bart Bendel, BOLT Advocaten – Mark van Bruxvoort, Newpublic – Mathijs Adema. Newpublic en Tiemen Storm, directeur Newpublic

Amersfoort, 3 mei 2021