Trainee bij de overheid

Ben je maatschappelijk betrokken en heb je de ambitie om je als afgestudeerde WO-er of HBO’er in te zetten voor de toekomst van Nederland? Dat is mooi, want de overheid heeft behoefte aan jong talent. Tegelijkertijd vraagt werken bij de overheid om de juiste bagage. Als trainee bij de overheid krijg je alles mee wat je tijdens je studie niet meekrijgt. En ontwikkel je jezelf in korte tijd tot een professional die alles in huis heeft om het verschil te maken.

Als trainee bij de overheid start je met de juiste bagage

Werken als trainee bij de overheid betekent dat je te maken krijgt met wetgeving, kaders, het politieke krachtenveld, opkomende burgers en ingewikkelde besluitvorming. Je zult daarvoor niet alleen uit het juiste hout zijn gesneden, je hebt ook ervaring nodig. Ervaring waarmee je competenties verder ontwikkelt, lessen uit de praktijk leert en ontdekt op welke plek je optimaal tot je recht komt. Oftewel, waar je toekomst ligt!

Om deze redenen kiezen veel jonge afgestudeerde mensen die aan de slag willen bij de overheid voor een traineeship. Bijvoorbeeld bij een gemeente, provincie of ZBO.

Trainee bij de overheid iets voor jou?

Of het nou gaat om burgerparticipatie, duurzaamheid, publieksvoorlichting of privacy, overheidsorganisatie hebben altijd behoefte aan veranderkracht. Want de overheid verandert en dat vraagt om een nieuwe stijl ambtenaar. Leergierig, ondernemend, resultaatgericht. Mensen die buiten de kaders durven denken en niet bang zijn om zichzelf een spiegel voor te houden. Die successen behalen met mensen binnen en buiten hun organisatie.

Een traineeship bij newpublic

Bij newpublic geloven we in de kracht van jong talent om dit soort veranderingen in gang te zetten. Daarom versterken wij provincies en gemeenten met jong talent dat we met uiterste zorg werven, selecteren en opleiden. Ambitieuze en betrokken HBO-, en WO-ers die bij de overheid willen werken om het verschil te maken.

Ben jij op zoek naar een traineeship bij een overheidsorganisatie en wil jij jezelf ontwikkelen tot een gewilde professional? Maak dan kennis met ons unieke traineeprogramma.

Jezelf verder ontwikkelen?

Maak kennis met ons unieke traineeprogramma.

Bekijk

Ben jij een echte pionier?

Ontdek of een traineeship bij newpublic bij jou past.

Doe de test

Voorbeeldopdracht
Overwinnen in het sociale domein

Suzan Mandemakers werkt als beleidsadviseur bij zorgorganisatie MEEplus.

Lees verder