Trainee gemeente

De een valt voor de charmes van de lokale politiek. De ander houdt van het directe contact met de burgers. En misschien wil jij wel werken aan de toekomst van de gemeente waar je bent opgegroeid. Er zijn vele redenen om als afgestudeerde HBO- of WO-er trainee te worden bij een gemeente en jezelf in korte tijd te ontwikkelen tot een professional die binnen de lokale overheid het verschil kan maken.

Waarin ga jij je vastbijten als trainee bij een gemeente?

Van gemeente Urk tot gemeente Den Bosch, vrijwel elke gemeente heeft behoefte aan veranderkracht. Aan jong talent dat nieuwe kennis en energie inbrengt, fungeert als spiegel voor de eigen organisatie en helpt de gewenste veranderingen te realiseren.

Lokale overheden hebben te maken met tal van nieuwe taken en verantwoordelijkheden waar een frisse wind van grote toegevoegde waarde kan zijn. Op diverse terreinen, zoals informatiemanagement, maatschappelijke ontwikkeling, HRM, wetgeving en ruimtelijke ordening.

Als trainee kun je bij een gemeente worden ingezet als beleidsmaker of projectleider, organisatieadviseur of procesbegeleider. De focus ligt bij veel overheidsorganisaties op de vele verandertrajecten die actueel zijn, zoals het inrichten van de digitalisering of implementatie van de Omgevingswet.

Trainee bij een gemeente als newpublicer

Bij newpublic geloven we in de kracht van jong talent om dit soort veranderingen in gang te zetten. Daarom versterken wij gemeenten en andere overheidsorganisaties met jong talent dat we met uiterste zorg werven, selecteren en opleiden.

Ben jij maatschappelijk betrokken en heb je de ambitie om als HBO- of WO-er bij de lokale overheid het verschil te maken? Maak dan kennis met ons unieke traineeprogramma.

Acht van de tien organisaties waar onze trainees voor gaan werken, zijn gemeenten. En die vind je verspreid door het hele land. Benieuwd waar onze trainees aan verandering werken? Op deze pagina vind je een aantal voorbeelden van traineeships.

Trainee bij een gemeente?

Maak kennis met ons unieke traineeprogramma.

Bekijk

Ben jij echte echte pionier?

Ontdek of een traineeship bij newpublic bij jou past.

Doe de test

Voorbeeldopdracht
Gemeente Waddinxveen & Anne Faber

Iemand die op een natuurlijke manier waardevolle verbindingen legt, dat is een verbinder. De verbinder is even onbevangen als onbevlekt en onbevooroordeeld. Het is ook iemand die wars is van hiërarchie en altijd denkt in mogelijkheden. Anne Faber herkent zich daar wel in, in dat denken in mogelijkheden. Als Beleidsmedewerker inkoop sociaal domein bij gemeente…

Lees verder