Traineeship gemeente

Een traineeship bij een gemeente biedt je de kans om de plaatselijke politiek van dichtbij mee te maken. Om betrokken te zijn bij de besluitvorming en in contact te staan met burgers. Om vorm te geven aan de toekomst van de gemeente waar jij jouw hart hebt liggen. En dat niet alleen: een traineeship bij een gemeente is voor jou als afgestudeerde HBO- of WO-er de perfecte springplank voor een carrière in de lokale overheid.

Wat is een traineeship?

Een traineeship is een (starters)functie waarin werken en leren centraal staat. Bij Newpublic duren traineeships 1,5 jaar. Met een speciaal opleidingsprogramma ontwikkel jij je in relatief korte tijd tot een vakvolwassen professional. Een traineeship noemen wij bij Newpublic dan ook vaak ‘een kick-start van je carrière’.

Ontwikkel je verandertalent met een traineeship bij een gemeente

Van Leiden tot Waddinxveen, vrijwel elke gemeente heeft behoefte aan jong talent met veranderkracht. De ene keer gaat over duurzaamheid of privacy, de andere keer over burgerparticipatie of het bereiken van jonge doelgroepen. Bijna altijd is er behoefte aan jong talent met een frisse blik. Aan verandertalent dat nieuwe kennis en energie inbrengt en fungeert als spiegel voor de eigen organisatie.

Volg je een traineeship bij een gemeente, dan kun je ingezet worden als beleidsmaker of projectleider, organisatieadviseur of procesbegeleider. De focus ligt bij veel overheidsorganisaties op de vele verandertrajecten die actueel zijn, bijvoorbeeld op het gebied van informatiemanagement, maatschappelijke ontwikkeling, HRM, wetgeving en ruimtelijke ordening.

Traineeship bij een gemeente? Maak kennis met ons unieke traineeprogramma!

Bij Newpublic geloven we in de kracht van jong talent om dit soort veranderingen in gang te zetten. Daarom versterken wij gemeenten en andere overheidsorganisaties met jong talent dat we met uiterste zorg werven, selecteren en opleiden.

Ben jij maatschappelijk betrokken en heb je de ambitie om als HBO- of WO-er bij de lokale overheid het verschil te maken? Maak dan kennis met ons unieke traineeshipprogramma en onze mastershipprogramma’s.

Acht van de tien organisaties waar onze trainees voor gaan werken, zijn gemeenten. En die vind je verspreid door het hele land. Benieuwd waar onze trainees aan verandering werken? Op deze pagina vind je een aantal voorbeelden van traineeships.

Werken als trainee bij een gemeente?

Maak kennis met ons unieke traineeprogramma.

Bekijk

Ben jij onze nieuwe newpublicer?

Ontdek hier of een traineeship bij newpublic bij jou past.

Doe de test

Voorbeeldopdracht
Trainee Jasmijn
Je krijgt met dit traineeship de kans om iets te doen dat echt bij je past!

Sinds september 2021 is trainee Jasmijn de data ingedoken. Ze werkt via het traineeship van Newpublic als Programmaondersteuner Datagedreven werken bij Gemeente Amsterdam. Niet direct iets wat je zou verwachten van iemand die communicatie gestudeerd heeft. Maar dankzij Newpublic wel iets waar Jasmijn heel blij van wordt! Iets kunnen bijdragen “Tijdens mijn studie aan de…

Lees verder