Traineeship newpublic

De overheid verandert en dat vraagt om een nieuwe stijl ambtenaar. Leergierig, ondernemend, resultaatgericht. Mensen die buiten de kaders durven denken en niet bang zijn om zichzelf een spiegel voor te houden. Die successen behalen met mensen binnen en buiten hun organisatie. Pioniers van morgen die veranderingen in gang kunnen zetten.

Met die pioniers versterken wij provincies en gemeenten. Met uiterste zorg werven, selecteren en trainen we betrokken HBO-, en WO-ers die bij de overheid willen werken om het verschil te maken. Jong talent met de ambitie om pionier van morgen te worden.

Waarom? Hierom..

Voel jij dezelfde ambitie? Met een traineeship bij newpublic ontwikkel je jezelf binnen twee jaar tot een gewilde professional. Je kunt overal in het land terecht bij gemeenten en andere opdrachtgevers. Je hebt keuze uit een groot aantal, zeer uitdagende opdrachten. En ons eigenzinnige trainingsprogramma dat je samen volgt met jouw collega pioniers, geeft je de kans om jezelf beter te leren kennen en de volgende stap in jouw loopbaan te ontdekken.

Een wereld gaat voor je open

Veel van onze pioniers krijgen na hun traineeship een baan aangeboden bij dezelfde overheidsorganisatie. Anderen gaan aan de slag bij een andere overheidsorganisatie of adviesbureau dat voor overheden werkt. Er zijn ook pioniers die  bij ons in dienst blijven. Ze worden dan tijdelijk projectleider of adviseur bij hun opdrachtgever en krijgen een opleidingsprogramma dat ze zelf kunnen samenstellen. Ja, en dan heb je nog de pioniers die hebben ontdekt dat ze hun carrière willen voortzetten buiten de overheid. Of toe zijn aan heel iets anders, zoals een wereldreis. Welke weg je ook gaat volgen, je weet zeker dat je de juiste bagage hebt meegekregen.

Voor wie ga je werken?

Acht van de tien organisaties waar onze trainees voor gaan werken zijn gemeenten verspreid door het hele land. Maar er zijn natuurlijk nog heel veel andere overheidsorganisaties die op zoek zijn naar jong talent.

Op deze pagina vind je een aantal voorbeelden van opdrachtgevers en projecten.

Bij wie je ook gaat werken, samen zorgen we ervoor dat de opdrachtgever en het project waar je aan gaat werken perfect passen bij wie je bent en wat je wilt bereiken. En als je nog niet precies weet wat je wilt, richten we je traineeship zo in dat je dat kan ontdekken wat bij jou past en richting kan geven aan jouw loopbaan.

Aan wat voor projecten ga ik werken?

De overheid heeft te maken met tal van nieuwe taken en verantwoordelijkheden waar een frisse wind van grote toegevoegde waarde kan zijn. Met de pioniers van morgen slagen zij erin de gewenste veranderingen te realiseren.

De diversiteit aan functies en thema’s is groot. Zo kun je worden ingezet als beleidsmaker of projectleider, organisatieadviseur of procesbegeleider. De focus ligt bij veel overheidsorganisaties op de vele verandertrajecten die actueel zijn. Denk aan het inrichten van de digitalisering, de ontwikkelingen binnen het ruimtelijk domein, het inrichten van de decentralisaties of de Omgevingswet. Jouw opdracht is dan bijvoorbeeld om medewerkers anders te laten denken en werken of bewoners te betrekken bij nieuw beleid.

Voorbeelden van traineeopdrachten en hoe een “Traineedag” eruit kan zien, lees je hier.

Ontdek de pionier in jou!

Een traineeship bij Newpublic staat in het teken van de pionier van morgen. Naast uitdagende en interessante opdrachten krijg je te maken met een inspirerend en intensief leertraject – het pioniership. Om de week kom je naar Amersfoort en ga je samen met jouw lichting medetrainees aan de slag met thema’s op het gebied van ontdekken, maken en overwinnen. Je persoonlijke ontwikkeling – jij, jij en de ander, en jij en je omgeving – vormen de rode draad van dit leertraject.

De professionele train(st)ers en je medetrainees helpen je om die verdieping te vinden die je nodig hebt om je rol als pionier van morgen effectief neer te zetten. Je wordt uitgedaagd om uit je comfort zone te treden, om zaken vanuit verschillende perspectieven te zien en om te handelen richting jouw gewenste impact. Met het beoogde resultaat als gevolg.

Je onderzoekt je waarden, drijfveren en krachten en ook je valkuilen en leerpunten. Communicatiestijlen, werkstijlen en leiderschapsstijlen worden onder de loep genomen en je maakt kennis met het gedachtegoed van o.a. de transactionele analyse. Naast het kennismaken met modellen en theorie ga je toepassen en ervaren. Eerst binnen je opleidingsgroep, en dan natuurlijk ook op de werkvloer zelf!

De werkvormen van de opleidingsdagen zijn uiteenlopend. De ene keer werk je met een acteur die jou een spiegel voorhoudt, een andere keer duik je aan de hand van intervisie de diepte in. Weer een andere keer onderzoek je rollen en patronen door middel van een serious game, of ga je op pad met een medetrainee voor een kijkje in de keuken bij een andere gemeente of overheidsorganisatie. Goed voor je netwerk! De pionier van morgen in de gemeentelijke context omkadert dit afwisselende en uitdagende leertraject.

Gedurende je opdracht(en) wordt je begeleid door één van onze ervaren field managers. Je field manager daagt je uit om je leerpunten op de werkvloer toe te passen en is je sparringpartner en coach tijdens je pioniership. Samen met je fieldmanager en je opdrachtgever bespreek je de voortgang van je opdracht en de ontwikkeling die je doormaakt.

 

Ben jij een echte pionier?

Ontdek of een traineeship bij newpublic bij jou past.

Doe de test

Direct solliciteren?

Ontwikkel jezelf binnen 2 jaar tot een gewilde professonial.

SOLLICITEER

Voorbeeldopdracht
Gemeente Culemborg & Jessica van der Plas

Degene die processen en projecten in een stroomversnelling zet, dat is de gangmaker.

Lees verder