Traineeship newpublic

De overheid verandert en dat vraagt om een nieuwe stijl ambtenaar. Leergierig, ondernemend, resultaatgericht. Mensen die buiten de kaders durven denken en niet bang zijn om zichzelf een spiegel voor te houden. Die successen behalen met mensen binnen en buiten hun organisatie. Pioniers van morgen die veranderingen in gang kunnen zetten.

Met die pioniers versterken wij provincies en gemeenten. Met uiterste zorg werven, selecteren en trainen we betrokken HBO-, en WO-ers die bij de overheid willen werken om het verschil te maken. Jong talent met de ambitie om pionier van morgen te worden. Onder professionele begeleiding leer je in intervisie-sessies hoe je jouw kennis en enthousiasme kan inzetten om overheidsorganisaties te helpen om te versnellen en vernieuwen.

Het traineeship in het kort:

Functie: Divers, o.a. beleidsmaker, projectmedewerker en adviseur
Hoe: Traineeship leer-werk traject
Duur: 2 jaar
Waar: Bij een passende overheidsorganisatie in jouw regio
Startdatum: Doorlopend

Wat ga je doen?

Met een traineeship bij newpublic ontwikkel je jezelf binnen twee jaar tot een gewilde professional. Je kunt overal in het land terecht bij gemeenten en andere opdrachtgevers. Je hebt keuze uit een groot aantal, zeer uitdagende opdrachten. En ons eigenzinnige trainingsprogramma dat je samen volgt met jouw collega pioniers, geeft je de kans om jezelf beter te leren kennen en de volgende stap in jouw loopbaan te ontdekken.

Gedurende je opdracht(en) wordt je begeleid door één van onze ervaren talentmanagers. Je talentmanager daagt je uit om je leerpunten op de werkvloer toe te passen en is je sparringpartner en coach tijdens je pioniership. Samen met je talentmanager en je opdrachtgever bespreek je de voortgang van je opdracht en de ontwikkeling die je doormaakt.

Voorbeelden van traineeopdrachten lees je hier.

Waar ga je werken?

Acht van de tien organisaties waar onze trainees voor gaan werken zijn gemeenten verspreid door het hele land. Maar er zijn natuurlijk nog heel veel andere overheidsorganisaties die op zoek zijn naar jong talent.

Op deze pagina vind je een aantal voorbeelden van opdrachtgevers en projecten.

Bij wie je ook gaat werken, samen zorgen we ervoor dat de opdrachtgever en het project waar je aan gaat werken perfect passen bij wie je bent en wat je wilt bereiken. En als je nog niet precies weet wat je wilt, richten we je traineeship zo in dat je dat kan ontdekken wat bij jou past en richting kan geven aan jouw loopbaan.

De diversiteit aan functies en thema’s is groot. Zo kun je worden ingezet als beleidsmaker of projectleider, organisatieadviseur of procesbegeleider. De focus ligt bij veel overheidsorganisaties op de vele verandertrajecten die actueel zijn. Denk aan het inrichten van de digitalisering, de ontwikkelingen binnen het ruimtelijk domein, het inrichten van de decentralisaties of de Omgevingswet. Jouw opdracht is dan bijvoorbeeld om medewerkers anders te laten denken en werken of bewoners te betrekken bij nieuw beleid.

Het programma

De werkvormen van de opleidingsdagen zijn uiteenlopend. Je onderzoekt je waarden, drijfveren en krachten en ook je valkuilen en leerpunten. Communicatiestijlen, werkstijlen en leiderschapsstijlen worden onder de loep genomen en je maakt kennis met het gedachtegoed van o.a. de transactionele analyse. Naast het kennismaken met modellen en theorie ga je toepassen en ervaren. Eerst binnen je opleidingsgroep, en dan natuurlijk ook op de werkvloer zelf!

Een wereld gaat voor je open

Veel van onze pioniers krijgen na hun traineeship een baan aangeboden bij dezelfde overheidsorganisatie. Anderen gaan aan de slag bij een andere overheidsorganisatie of adviesbureau dat voor overheden werkt. Welke weg je ook gaat volgen, je weet zeker dat je de juiste bagage hebt meegekregen.

Meer weten?

Heb je nog vragen? Stuur gerust een mail naar recruitment@newpublic.nl.

Je kan ook altijd bellen/appen naar 06 3939 5602 voor direct contact met Rosemarijn Damen.

Ben jij een echte pionier?

Ontdek of een traineeship bij newpublic bij jou past.

Doe de test

Direct solliciteren?

Ontwikkel jezelf binnen 2 jaar tot een gewilde professonial.

SOLLICITEER

Voorbeeldopdracht
Gemeente Culemborg & Jessica van der Plas

Degene die processen en projecten in een stroomversnelling zet, dat is de gangmaker.

Lees verder