Zonder kansen kan niemand zich bewijzen.
Lees Alines verhaal

Traineeship overheid

Sommige jongeren zien de overheid als een saai, log, ambtelijk, bureaucratisch en stoffig apparaat. Anderen zien een sterke overheid als een van de belangrijkste pijlers van een gezonde samenleving. Als een complex en dynamisch geheel van organisaties met maatschappelijke relevantie. Waar kansen liggen waarmee je niet alleen jezelf of een organisatie mee verder brengt, maar ook mens, natuur en milieu.

Om die kansen te benutten hebben we een sterke, moderne overheid nodig. En dat vraagt om een nieuwe stijl ambtenaar. Leergierig, ondernemend, resultaatgericht. Dat vraagt om jong talent. Maatschappelijk betrokken en met de ambitie het verschil te maken.

Start jouw toekomst met een traineeship bij de overheid

Als afgestudeerde WO-er of HBO’er ligt er dus een mooie toekomst voor je bij de overheid. Tegelijkertijd is het niet eenvoudig om als net afgestudeerde direct een passende baan te vinden bij een overheidsorganisatie. Werken bij de overheid betekent dat je te maken krijgt met wetgeving, kaders, het politieke krachtenveld, opkomende burgers en ingewikkelde besluitvorming. Dat vraagt om bagage.

Starten met de juiste bagage

Je zult niet alleen uit het juiste hout zijn gesneden, je hebt ook ervaring nodig. Ervaring om je competenties verder te ontwikkelen, om de lessen uit de praktijk te leren en te ontdekken op welke plek je optimaal tot je recht komt. Om erachter te komen waar jouw toekomst ligt. Daarom kiezen veel jonge afgestudeerde mensen die aan de slag willen bij de overheid voor een traineeship. Bijvoorbeeld bij een gemeente, provincie of ZBO.

Ben jij op zoek naar een traineeship bij een overheidsorganisatie en wil jij jezelf ontwikkelen tot een gewilde professional? Maak dan kennis met ons unieke traineeprogramma.

Jezelf verder ontwikkelen? Maak kennis met ons unieke traineeprogramma. Bekijk
Ben jij een newpublicer? Ontdek of een traineeship bij newpublic bij jou past. Doe de test

Aline Fissette (27)
Studie: Psychologie
Waar: Gemeente Waddinxveen
Opdracht: Project Duurzaamheidsvisie

Lees Alines verhaal
Gemeenten Hof van Twente & Tosca Hofstede

Iemand die op een natuurlijke manier waardevolle verbindingen legt, dat is een verbinder. De verbinder is even onbevangen als onbevlekt en onbevooroordeeld. Het is ook iemand die wars is van hiërarchie en altijd denkt in mogelijkheden. Eigenschappen die Tosca Hofstede goed van pas komen in haar zoektocht naar de ideale samenwerking voor Hof van Twente.…

Lees verder