Traineeship overheid

De overheid verandert en dat vraagt om een nieuw type ambtenaar dat leergierig, ondernemend en resultaatgericht is. Dat zijn mensen die buiten de kaders durven denken en die niet bang zijn om zichzelf een spiegel voor te houden. Zij behalen successen met mensen binnen en buiten de organisaties. Dat zijn de pioniers van morgen die verandering in gang kunnen én willen zetten. Het traineeship van Newpublic is er speciaal voor hen!

Wat ga je doen bij een traineeship overheid?

Als trainee bij Newpublic neem je deel aan een tweejarig uniek werk- en leertraject. Dit traject is ontwikkeld om jou de juiste tools mee te geven om uit te kunnen groeien tot een gewilde professional binnen de publieke sector. Hierbij staat jouw persoonlijke ontwikkeling én professionele ontwikkeling altijd voorop. Newpublic heeft een opleidingstraject ontwikkeld dat is gericht op het versterken en ontwikkelen van jouw competenties. Je onderzoekt jouw waarden, drijfveren, valkuilen en leerpunten. Hierbij worden verschillende communicatiestijlen, leiderschapsstijlen en werkstijlen onder de loep genomen en je maakt kennis met transactionele analyses. Je ontvangt hierbij de juiste begeleiding van onze talentmanagers die jou kunnen helpen om de leerpunten uit het opleidingsprogramma meteen toe te passen op de werkvloer. Zij staan voor jou klaar om de voortgang van je traineeships te bespreken en om je zo ver mogelijk te brengen in je traineeship.

Wil jij je binnen twee jaar ontwikkelen tot een gewilde professional binnen de publieke sector? Kies dan voor het  traineeship van Newpublic! Met ons unieke ontwikkelprogramma zetten wij jouw persoonlijke én professionele ontwikkeling voorop. Naast een uitdagende opdracht, ga je eens per vier weken aan de slag met jouw waarden, drijfveren, valkuilen en leerpunten in de trainingen van onze Newpublic Academy. Natuurlijk doe je dit samen met je medetrainees én staan onze talentmanagers voor je klaar om je te helpen met je leerpunten. Zo ontwikkel jij je razendsnel tot de professional die jij wil zijn!

Waar ga je werken als trainee bij de overheid?

Als trainee bij Newpublic ga je aan de slag bij verschillende overheidsorganisaties in jouw regio. Het gros van de organisaties waar de trainees gaan werken, zijn gemeenten die verspreid zijn door het hele land. Natuurlijk zijn er ook heel veel andere organisaties waar je als trainee aan de slag kunt en die op zoek zijn naar jong talent. In de organisatie functioneer je als young professional en draai je volledig mee in de operatie. Je hebt de keuze uit talloze verschillende opdrachten en functies binnen het sociaal domein, het ruimtelijk domein of de bedrijfsvoering. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als beleidsmedewerker of beleidsadviseur waarin je bijdraagt aan het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van beleid, maar ook als projectleider waarin je de verantwoordelijkheid draagt voor het in goede banen leiden van verschillende projecten. De focus ligt hierbij op de vele verandertrajecten die momenteel gaande zijn, zoals het inrichten van de digitalisering, de ontwikkelingen binnen het ruimtelijk domein en de verduurzaming van gemeenten. Waar ligt jouw ambitie? Dit gaan wij samen met jou uitzoeken om er voor te zorgen dat jij helemaal op jouw plek zit bij de juiste organisatie. Jij hebt de regie in handen! Weet je nog niet precies welke richting je op wil? Geen probleem! We richten jouw traineeship dan zo in dat jij kunt gaan ontdekken wat bij je past en waar je gelukkig van wordt.

Waar ligt jouw ambitie? Dit gaan wij samen met jou uitzoeken om er voor te zorgen dat jij helemaal op jouw plek zit bij de juiste organisatie. Jij hebt de regie in handen! Weet je nog niet precies welke richting je op wil? Geen probleem!

Wat zijn de mogelijkheden na jouw traineeship?

Na het traineeship ben jij helemaal klaargestoomd voor een uitdagende functie binnen de publieke sector. De meeste trainees krijgen na hun traineeship een baan aangeboden bij dezelfde overheidsinstantie. Het is daarnaast ook goed mogelijk om aan de slag te gaan bij een andere organisatie of bij een project- en adviesbureau dat georiënteerd is op de publieke sector. De mogelijkheden zijn eindeloos! Jij werkt twee jaar lang namelijk aan een stabiele basis voor je verdere carrière. Hierbij krijg je de juiste tools aangereikt om jou verder te helpen in je loopbaan.

Wie ben jij?

Als pionier van morgen draag jij bij aan een moderne overheid die toekomstbestendig is. Dit vereist een frisse blik, sterke communicatieve vaardigheden en een flinke dosis lef. Bij Newpublic staan jouw competenties en persoonlijkheid centraal! Natuurlijk is het ook belangrijk dat jij over de juiste kennis beschikt om het verschil te kunnen maken bij de overheid. Ben jij daarom recentelijk afgestudeerd en in het bezit van een bachelor- of masterdiploma – bijvoorbeeld op het gebied van bestuurskunde, politicologie, rechtsgeleerdheid of sociale wetenschappen – en heb jij aantoonbare affiniteit met de publieke sector? Ben jij een pionier van morgen die de ambitie heeft om de overheid te versterken en te vernieuwen? Solliciteer dan zeker!

Meer weten?

Heb je vragen of wil je graag meer informatie over ons traineeship? Ben jij benieuwd wat ons traineeship jou te bieden heeft? Neem dan zeker contact op met één van onze recruiters.

 

Jezelf verder ontwikkelen?

Maak kennis met onze trainee- en masterships.

Bekijk

Ben jij een echte pionier?

Ontdek of een traineeship bij newpublic bij jou past.

Doe de test

Heb je een vraag?

Bekijk dan eens onze FAQ of neem contact met ons op.

Ga naar FAQ

Voorbeeldopdracht
Trainee Elles aan het woord

Trainee Elles vertelt je alles over haar traineeship bij Newpublic én haar opdracht als projectondersteuner.

Lees verder