Traineeship overheid

Sommige jongeren zien de overheid als een saai, log, ambtelijk, bureaucratisch en stoffig apparaat. Anderen zien een sterke overheid als een van de belangrijkste pijlers van een gezonde samenleving. Als een complex en dynamisch geheel van organisaties met maatschappelijke relevantie. Waar kansen liggen waarmee je niet alleen jezelf of een organisatie mee verder brengt, maar ook mens, natuur en milieu.

Om die kansen te benutten hebben we een sterke, moderne overheid nodig. En dat vraagt om een nieuwe stijl ambtenaar. Leergierig, ondernemend, resultaatgericht. Dat vraagt om jong talent. Maatschappelijk betrokken en met de ambitie het verschil te maken.

Start jouw toekomst met een traineeship bij de overheid

Als afgestudeerde WO’er of HBO’er ligt er dus een mooie toekomst voor je bij de overheid. Tegelijkertijd is het niet eenvoudig om als net afgestudeerde direct een passende baan te vinden bij een overheidsorganisatie. Werken bij de overheid betekent dat je te maken krijgt met wetgeving, kaders, het politieke krachtenveld, opkomende burgers en ingewikkelde besluitvorming. Dat vraagt om bagage.

Starten met de juiste bagage

Je zult niet alleen uit het juiste hout zijn gesneden, je hebt ook ervaring nodig. Ervaring om je competenties verder te ontwikkelen, om de lessen uit de praktijk te leren en te ontdekken op welke plek je optimaal tot je recht komt. Om erachter te komen waar jouw toekomst ligt. Daarom kiezen veel jonge afgestudeerde mensen die aan de slag willen bij de overheid voor een traineeship. Bijvoorbeeld bij een gemeente, provincie of ZBO.

Ben jij op zoek naar een traineeship bij een overheidsorganisatie en wil jij jezelf ontwikkelen tot een gewilde professional? Maak dan kennis met ons unieke traineeprogramma.

Jezelf verder ontwikkelen?

Maak kennis met onze trainee- en masterships.

Bekijk

Ben jij een echte pionier?

Ontdek of een traineeship bij newpublic bij jou past.

Doe de test

Heb je een vraag?

Bekijk dan eens onze FAQ of neem contact met ons op.

Ga naar FAQ

Trainee aan het woord
Trainee Elles aan het woord

Trainee Elles vertelt je alles over haar traineeship bij Newpublic én haar opdracht als projectondersteuner.

Lees verder