Wat is een traineeship?

Wat is een traineeship?

Een traineeship is een periode van één of twee jaar waarin je zowel werkt als leert. In het geval van Newpublic treed je in dienst van Newpublic en werk je bij een overheidsinstelling, zoals een gemeente.  Daarnaast volg je een opleidingsprogramma waarbij je je talenten leert kennen én ontdekt hoe je die optimaal kunt inzetten bij de overheid.

Waarom zou ik een traineeship volgen?

Een traineeship is een uitstekende manier om een organisatie te leren kennen. Je maakt kennis met verschillende afdelingen, werkzaamheden en mensen. In korte tijd doe je veel ervaring op, ontwikkel je belangrijke competenties en kom je erachter waar je kracht ligt en waar je energie van krijgt.

Organisaties bieden traineeships aan om jong talent aan te trekken en aan zich te binden. Veel trainees krijgen na hun traineeship dan ook een baan aangeboden bij de organisatie waar ze trainee zijn geweest.

Een traineeship bij newpublic

Veel jonge afgestudeerde mensen die aan de slag willen bij de overheid kiezen voor een traineeship bij een gemeente of provincie. Newpublic versterkt deze organisaties met jong talent dat we met uiterste zorg werven, selecteren en opleiden. Jaarlijks plaatsen we meer dan honderd ambitieuze en betrokken HBO-, en WO-ers die bij de overheid willen werken om het verschil te maken.

Ben jij ook op zoek naar een traineeship bij een overheidsorganisatie en wil jij jezelf ontwikkelen tot een gewilde professional? Maak dan kennis met ons unieke traineeprogramma.

Traineeship bij de overheid?

De overheid kan jouw veranderkracht gebruiken!

Lees meer

Jezelf verder ontwikkelen?

Maak kennis met ons unieke traineeprogramma.

Bekijk

Voorbeeldopdracht
Tim Stroomer, trainee bij Newpublic
Hoe Tim zich via ons traineeship ontwikkelt bij Gemeente Velsen

Jezelf ontwikkelen en soms ook even stretchen. Tim ontdekt via het traineeship bij gemeente Velsen wat hij echt leuk vindt in zijn werk.

Lees verder