Wat is een traineeship?

Een traineeship is een periode van één of twee jaar waarin je zowel werkt als leert. In het geval van newpublic treed je in dienst van newpublic en werk je bij een overheidsinstelling. Daarnaast volg je een opleidingsprogramma om je talenten te leren kennen en te ontdekken hoe je die optimaal kunt inzetten.

Waarom zou ik een traineeship volgen?

Een traineeship is een uitstekende manier om een organisatie te leren kennen. Je maakt kennis met verschillende afdelingen, werkzaamheden en mensen. In korte tijd doe je veel ervaring op, ontwikkel je belangrijke competenties en kom je erachter waar je kracht ligt en waar je energie van krijgt.

Organisaties bieden traineeships aan om jong talent aan te trekken en aan zich te binden. Veel trainees krijgen na hun traineeship dan ook een baan aangeboden bij de organisatie waar ze trainee zijn geweest.

Een traineeship bij newpublic

Veel jonge afgestudeerde mensen die aan de slag willen bij de overheid kiezen voor een traineeship bij een gemeente, provincie of ZBO. Newpublic versterkt deze organisaties met jong talent dat we met uiterste zorg werven, selecteren en opleiden. Jaarlijks plaatsen we meer dan honderd ambitieuze en betrokken HBO-, en WO-ers die bij de overheid willen werken om het verschil te maken.

Ben jij ook op zoek naar een traineeship bij een overheidsorganisatie en wil jij jezelf ontwikkelen tot een gewilde professional? Maak dan kennis met ons unieke traineeprogramma.

Traineeship bij de overheid?

De overheid kan jouw veranderkracht gebruiken!

Lees meer

Jezelf verder ontwikkelen?

Maak kennis met ons unieke traineeprogramma.

Bekijk

Voorbeeldopdracht
Gemeente Waddinxveen & Anne Faber

Iemand die op een natuurlijke manier waardevolle verbindingen legt, dat is een verbinder. De verbinder is even onbevangen als onbevlekt en onbevooroordeeld. Het is ook iemand die wars is van hiërarchie en altijd denkt in mogelijkheden. Anne Faber herkent zich daar wel in, in dat denken in mogelijkheden. Als Beleidsmedewerker inkoop sociaal domein bij gemeente…

Lees verder