Academy
Duurzaamheid en Klimaat

Trots op ons vernieuwde mastership Klimaat & Duurzaamheid

De thema’s klimaat en duurzaamheid zijn volop in het nieuws. Denk maar eens aan de stikstofcrisis (en de boerenprotesten) of de aanhoudende droogte in Nederland. We kunnen er niet omheen: de komende jaren zijn er een heleboel oplossingen en acties nodig om de klimaatdoelstellingen van 2030 te behalen. Met dit vernieuwde mastership leiden wij onze jonge talenten op tot de duurzaamheidsprofessionals van morgen.  

Waarom een nieuw mastership Klimaat & Duurzaamheid?

Voorheen hadden wij bij Newpublic het mastership Energietransitie. Hoewel de energietransitie één van de belangrijkste duurzaamheidsopgaven is, zijn er nog meer belangrijke thema’s binnen dit speelveld, die ook aandacht verdienen. Denk maar eens aan klimaatadaptatie en de circulaire economie. In dit vernieuwde mastership ook deze thema’s opgenomen; het zet de energietransitie in een breder perspectief.

Verschil mastership en traineeship

Bij Newpublic maken trainees voor de start van hun dienstverband een keuze uit het reguliere traineeship óf een van onze masterships. Het belangrijkste verschil is dat een mastership zich focust op één specifiek vakgebied. Trainees die het mastership Klimaat & Duurzaamheid volgen, worden in het opleidingsprogramma vakinhoudelijk getraind door Klimaatverbond Nederland. De focus van het opleidingsprogramma van het reguliere traineeship ligt op persoonlijke ontwikkeling. Tot slot werken trainees die dit mastership volgen uitsluitend aan opdrachten binnen het thema Klimaat & Duurzaamheid. Trainees die het reguliere traineeship volgen, gaan aan de slag met opdrachten binnen verschillende thema’s (bijvoorbeeld: verandermanagement en sociaal domein).

Opleidingsprogramma met Klimaatverbond Nederland

Samen met Klimaatverbond Nederland heeft Newpublic een uniek opleidingsprogramma samengesteld, bestaande uit vakinhoudelijke trainingen en trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap. Onze partner Klimaatverbond Nederland werkt al 30 jaar samen met bestuurders, ambtenaren en maatschappelijke organisaties aan een duurzame samenleving. Uniek is dat zij zich zowel focussen op klimaatmitigatie, klimaatadaptatie én het snijvlak van beiden. Ons gezamenlijke opleidingsprogramma bestaat uit thema’s als: de Omgeving, Duurzaamheid, transitie en de rol van het openbaar bestuur, het energiesysteem in Nederland en persoonlijke ontwikkeling en intervisie. We bundelen onze expertises om jonge professionals klaar te stomen, zodat zij direct aan de slag kunnen met de duurzaamheidsopgaven. Meer weten over het opleidingsprogramma? Download hier de brochure.

Meer informatie voor afgestudeerden

Heb jij maximaal 3 jaar werkervaring en wil jij je handen uit de mouwen steken voor een duurzamer Nederland? Wil jij bij een organisatie werken die jouw ontwikkeling op nummer 1 heeft staan en jou de kans geeft om verschillende uitdagende opdrachten te doen bij de (lokale) overheid? Solliciteer dan voor het mastership Klimaat & Duurzaamheid of neem direct contact op met één van onze recruiters via recruitment@newpublic.nl

Meer informatie voor gemeenten en andere overheidsorganisaties

Werkt u bij de (lokale) overheid en wilt u meer weten over het mastership Klimaat & Duurzaamheid? Of bent u direct op zoek naar een professional met een frisse blik, die zich wil inzetten voor de duurzaamheidstransitie? Neem dan contact op met regiomanager Niek Lebbink. Dit kan per mail of telefonisch via 06-14665631.