Alumni over Newpublic

Van Newpublic naar badass boevenvanger

BADASS POLITIEWOORDVOERDER, NEW MOM, BN’ER, BOEVENVANGER EN OUD TRAINEE VAN NEW PUBLIC

Anne woont samen met haar man en hun pasgeboren kindje in Deventer en zit als woordvoerder helemaal op haar plek bij de politie in het oosten van het land! Anne vertelt over haar ervaringen als trainee bij Newpublic en hoe dat haar heeft geholpen bij het vinden van haar droombaan.

Wat doe je eigenlijk nu precies op professioneel gebied?

Ik ben woordvoerder bij de politie Oost-Nederland. Nu kan ik me voortellen dat je niet precies weet wat een woordvoerder is. Ik ga wat concrete voorbeelden noemen zodat je een goed beeld hebt! Je kent vast wel het programma Opsporing Verzocht. De ‘agenten’ die je daar altijd ziet zijn woordvoerders. En je ziet vast wel eens op het nieuws een agent de NOS of RTL nieuws te woord staan over een incident. Dat zijn ook woordvoerders. Wij staan media dus te woord over incidenten en lopende onderzoeken. Daarnaast geven we advies aan collega’s op het gebied van communicatie.

Het draait echt om jouw persoonlijke ontwikkeling. Dat maakt het traineeship zo uniek

Hoe kwam je vanuit de gemeente bij de politie terecht en waarom de politie?

Het was stiekem altijd al mijn droom om bij de politie te werken, maar ik wilde geen agent worden en op straat werken. Het leek mij altijd al het leukst om collega’s op de achtergrond te ondersteunen. Op een gegeven moment werkte ik alweer drie jaar bij de gemeente Huizen en begon het een beetje te kriebelen. Ik had tijdens het eten een gesprek met mijn man en die vroeg wat mijn dromen waren en wat de volgende stap op werkgebied zou kunnen zijn. Toen ik vertelde dat ik graag bij de politie iets op communicatie gebied wilde doen ging hij voor de gein zoeken naar vacatures en daar rolde deze functie uit. Toen ik de vacature las wist ik: deze baan is mij op het lijf geschreven. Ik MOET solliciteren!

Wat vind je van dit werk?

Ik vind de afwisseling, de dynamiek en de spanning zo leuk. Ik werk gewoon bij de tofste werkgever van Nederland. Het is echt een blauwe familie en iedereen is trots om bij de politie te mogen werken! Het enige dat minder leuk is als ik piketdienst heb en midden in de nacht wakker gebeld wordt voor niks…

Wat is je beste herinnering aan New Public?

De intervisie dagen. Ik vond deze dagen altijd ontzettend intensief maar iedereen stelde zich altijd zo mooi open. Daardoor bouw je in korte tijd ook echt een band op met elkaar. En natuurlijk de lunch! Hoe gezellig: met z’n allen aan de grote tafel lunchen. En de borrels waren ook altijd heul gezellig!

Wat maakt de traineeship van new public voor jou uniek?

Het draait echt om jouw persoonlijke ontwikkeling. Dat maakt het traineeship zo uniek. Stiekem worstelt iedereen bij zijn of haar eerste baan met bepaalde dingen. Hoe fijn is het dan dat je een traineeship volgt die jou daarin ondersteunt en handvaten geeft? Verder heeft een traineeship mij geleerd dat je je kwetsbaar mag durven op te stellen. Dat is juist moedig en krachtig. Mijn wijze les aan anderen is; blijf jezelf ontwikkelen op persoonlijk vlak, op dat gebied ben je nooit uitgeleerd!