Nieuws

De financieel adviseur van morgen, dat is Rai!

Met het mastership Finance van Newpublic combineert Raï theorie en praktijk. In zijn opdracht bij gemeente Staphorst komen er uitdagende taken op zijn pad waar hij veel van leert. Toch realiseert hij zich dat hij nog veel kan leren op persoonlijk vlak. Gelukkig is daar genoeg ruimte voor tijdens de trainingen en workshops van de Newpublic Academy. Deze topper vertelt je meer over zijn opdracht en wat hij tot nu toe van het het mastership Finance vindt!

Vertel, welke rol heb je?

“Ik ben financieel adviseur Bestuur en Management bij gemeente Staphorst. Dat betekent dat ik me bezighoud met alles rondom de budgetten. Zoals de planning-en-control cyclus, het beantwoorden van vragen over budgetten, het controleren van budgetoverschrijdingen en het geven van financieel advies. Ik neem langzaamaan alle taken over van een collega die binnenkort met pensioen gaat. Hierdoor krijg ik steeds meer uitdagende – en spannende – taken in mijn rol als financieel adviseur.”

Hoe ben je bij het mastership van Newpublic uitgekomen?

“Mijn interesse in de publieke sector is aangewakkerd toen ik tijdens mijn mbo studie Juridische Dienstverlening stage liep bij DUO en de gemeente Groningen. Hierna heb ik hbo Bedrijfseconomie gestudeerd. Toen ik bezig was met afstuderen, heb ik mijzelf afgevraagd wat ik nu écht wilde gaan doen. Doorstuderen of werken? Het antwoord op die vraag was dat ik allebei graag zou willen, dus leren én werkervaring opdoen. Toen ik door Newpublic werd benaderd voor dit mastership was de cirkel rond. Nu ontwikkel ik mijzelf door, terwijl ik werkervaring opdoe in mijn vakgebied Finance. Een mooie kans!”

Wat is voor jou het meest uitdagende aan dit ontwikkeltraject?

“Naast het opleidingsprogramma moet ik ook een opdracht maken die verbonden is aan mijn rol binnen de gemeente. Mijn opdracht is om een liquiditeitsplanning te maken. In de gemeente Staphorst is dit nog niet eerder gedaan en dat maakt het een uitdagende opdracht. Dit is bij een gemeente toch wel anders dan dat ik gewend was in het bedrijfsleven. Ik moet veel zelf uitzoeken, zoals welke informatie er wel en niet is.”

“Verder heb ik gesprekken met coördinatoren die ik moet adviseren en dat is voor mij helemaal nieuw. Ik moet hierin nog leren om mijn standpunten duidelijk over te brengen. Binnen de afdeling ben ik het eerste aanspreekpunt, dus hierbij moet ik zeker van mijn zaak zijn. Hierin wil ik zeker nog stappen maken. Maar gelukkig word ik goed begeleid en kan ik altijd bij mijn collega’s terecht wanneer het nodig is. Ook is het fijn dat ik deze persoonlijke uitdagingen tijdens de trainingsdagen van Newpublic kan aanpakken.”

Hoe ervaar jij deze trainingsdagen @homebase bij Newpublic?

“Ik vind de trainingsdagen heel leuk! Ik heb een goed gevoel bij Newpublic. Zo’n trainingsdag voelt heel vrij, omdat we in de pauze tafeltennissen en aan het einde van de dag gezellig samen blijven hangen voor een borrel. Die ontspanning is heel prettig, want na een dag vakinhoudelijk bezig zijn dan is het fijn om even je hoofd leeg te maken. Het is ook fijn om met de andere trainees ervaringen te delen over wat we op onze opdrachten tegenkomen, zodat je weet dat je er niet alleen voor staat.”