Nieuws

Newpublic en IKZIEJE geven diversiteit handen en voeten.

Bij steeds meer organisaties dringt het besef door dat diversiteit en inclusie van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de organisatie. Door een weerspiegeling te zijn van de samenleving ben je als organisatie beter in staat alle stakeholders en doelgroepen te bereiken. Daarom is het de nadrukkelijke wens van de overheid om diversiteit en inclusiviteit handen en voeten te geven.

Op dit moment ontwikkelt Newpublic samen met startup IKZIEJE  een nieuw traineeship “Inclusief Leiderschap”:

Directeur Assem El Khattabi van IKZIEJE: “We zijn blij dat we dit met Newpublic hebben kunnen ontwikkelen. Newpublic heeft veel ervaring met vinden en selecteren van de nieuwe generatie talenten, en weet hoe je die kunt inzetten voor veranderopdrachten bij overheidsorganisaties. Hun ontwikkelprogramma ondersteunt hen daarbij en zorgt ervoor dat de talenten scherp en fris blijven.”

Mark van Bruxvoort, partner bij Newpublic: “Assem en zijn achterban hebben mij erg getriggerd om aan de slag te gaan met het thema diversiteit. Waarbij we ook onszelf bijvoorbeeld vragen gingen stellen hoe inclusieproof wij als organisatie zelf zijn.”

We vroegen ons af hoe inclusieproof we zelf zijn.

Vanaf komende zomer zijn young professionals beschikbaar voor tactische en strategische projecten of functies bij overheidsorganisaties. Mark van Bruxvoort hierover: “We hebben met IKZIEJE een dienst gecreëerd die zowel op de lange als de korte termijn voor overheidsorganisaties van toegevoegde waarde is. De young professionals zijn direct inzetbaar op uitdagende klussen. Het ontwikkelprogramma Leiderschap en Inclusiviteit stelt hen daarnaast in staat inclusiviteit in organisaties te bevorderen en maakt van hen klaar voor toekomstige rollen.

Voor meer informatie: www.ikzie-je.nl