Nieuws

Opleiding vs corona-crisis

Week drie van het thuiswerken in tijden van COVID19.

Newpublic gaat niet alleen door met het matchen van toppers op interessante opdrachten, ook het opleidingsprogramma heeft zich aangepast aan deze virtuele tijd. Natuurlijk, we zijn het er allemaal over eens; een face-to-face sessie is vele malen persoonlijker en op het niveau van groepsdynamica intensiever. Daarnaast natuurlijk veel gezelliger. Met name de gezamenlijke lunches en de borrels aan het einde van de dag worden gemist.

Online sessies

Toch lenen veel trainingsthema’s zich prima voor online sessies. Mits de opbouw van de training zich aanpast aan de virtuele vorm. Belangrijk hierbij blijkt de afwisseling tussen theorie, discussie, actie en reflectie. Theorie kan prima plenair worden besproken. Opdrachten kunnen vervolgens individueel of in koppels worden gemaakt. Tussendoor en aan het einde van de dag kan er weer worden ingebeld om de belangrijkste inzichten en leerpunten gezamenlijk te bespreken. Wat neem je nu mee uit deze sessie wat je in de praktijk de komende twee weken gaat toepassen?

In deze tijd van thuisisolatie is het belangrijker dan ooit om in verbinding te blijven met elkaar

Verbinding houden

Naast het borgen van het leerrendement is het belang van de community niet te onderschatten. In deze tijd van thuisisolatie is het belangrijker dan ooit om in verbinding te blijven met elkaar. Om met elkaar te delen wat er gebeurt, wat het met je doet, en hoe je ermee omgaat. Op het werk en privé. De Newpublic trainees leren op deze manier veel van elkaar en inspireren! Ook dat gaat gelukkig op deze manier gewoon door.

Top trainers!

Tot slot natuurlijk petje af voor onze geweldige trainers! Deze hebben de afgelopen weken een enorme mate van wendbaarheid, creativiteit en professionaliteit laten zien. We vonden het allen spannend en tegelijkertijd geeft het veel energie om met zo’n geweldige club van mensen nieuwe wegen te verkennen die uiteindelijk toch ook leiden naar daar waar we naartoe willen met z’n allen.