Alumni over Newpublic

Oud trainee Jorrit blikt terug..

  1. Wie ben je, waar werk je, welke rol, verantwoordelijkheid, scoop heb je?

Ik ben Jorrit Linders, 32 jaar, en werkzaam als bestuursadviseur en woordvoerder van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland. Een leuke combinatie van rollen, omdat ik zowel aan de voor- als aan de achterkant van de besluitvorming en zowel intern als extern werk. Als team proberen wij GS zo goed mogelijk in positie te brengen en te houden: naar Provinciale Staten, naar de organisatie, naar partnerorganisaties, naar de media, et cetera. Een rol waar veel belangen bij elkaar komen. Dat is op mijn dossiers (Lelystad Airport, infrastructuur, ruimte) enorm voelbaar en dus een mooie uitdaging

 

  1. Hoe kijk je terug op je Newpublic-periode?Ik kijk met ontzettend veel plezier terug op mijn periode bij Newpublic.

Heerlijke groep trainees, fijn kantoor, veel vertrouwen van Rebecca, Mark en Mathijs en een mooie opdracht bij de gemeente Lelystad. Ook daar kreeg ik veel vertrouwen van mijn opdrachtgever, gemeentesecretaris Nico Versteeg en zijn management team. Dat vertrouwen geeft de veiligheid om je ontwikkelen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en daarbij af en toe ook op je plaat te gaan. Dát zijn voor mij de momenten dat ik het meeste leer.

 

  1. Welke leermoment uit je traineeship pas je nu nog regelmatig toe in je werk?

Ik ben – denk ik – bevlogen, maar kan soms ook een tikkie opvliegend zijn. Er is een aantal trainingen/intervisiesessies geweest waarbij ik de grens heb leren kennen tussen beiden; een dunne lijn, waarbij een kwaliteit een valkuil wordt. Die grens leren kennen was niet gemakkelijk en pijnloos, maar wel knap nuttig. Daarnaast was het leiden van de groepsopdracht voor mij een mooie les.

 

  1. Wat wil de de (toekomstige) “verandertrainees” van Newpublic meegeven?

Of ik de huidige en toekomstige trainees iets mee kan geven, betwijfel ik. Ik kan wel vertellen wat ik zélf belangrijk vind in mijn werk. Daar wil ik namelijk drie dingen: plezier hebben, waarde toevoegen en leren. Zo lang dat alle drie aanwezig is, voelt het voor mij goed. Het maakt dat ik me vrolijk blijf ontwikkelen. Of ze hier wat mee kunnen, is aan hen om te beoordelen. En oh ja, regelmatig vragen stellen, ook – of: vooral – aan of over jezelf, levert een hoop op!