Alumni over Newpublic

Oud trainee Merel blikt terug..

  1. Wie ben je, waar werk je, welke rol, verantwoordelijkheid, scoop heb je.

Ik werk bij de Gemeente s-Hertogenbosch. Daar ben ik via Newpublic 3,5 jaar geleden komen werken.  Inmiddels werk ik als proces- en informatieanalist bij een informatiemanagementteam. Daarnaast heb ik verschillende rollen: projectleider, portfoliomanager van informatie-gerelateerde projecten en cluster-coördinator.  Mijn werk is ontzettend divers, maar heeft 1 gemene deler: informatie.

 

  1. Hoe kijk je terug op je Newpublic-periode?

Heel positief! Ik vond het zo’n meerwaarde dat, toen ik na mijn opdracht werd overgenomen door de Gemeente s-Hertogenbosch, ik nog een jaar heb meegedraaid in het traineeprogramma. Ik heb me er heel erg thuis gevoeld.

 

  1. Welke leermoment uit je traineeship pas je nu nog regelmatig toe in je werk?

De intervisiesessies vond ik heel leerzaam. Daarin leerde ik open en zonder oordeel te vragen, en dat het gaat om het denkproces van de ander. Niet om jouw goed bedoelde adviezen. Inmiddels ben ik, na een intensieve training bij de Gemeente s-Hertogenbosch, ook intervisiebegeleider.

 

  1. Wat wil je de (toekomstige) “verandertrainees” van Newpublic meegeven?

Trainees worden vaak neergezet als tegenhanger van vastgeroeste, trage medewerkers. Ik zou willen meegeven dat er vaak een hele wereld aan behoeftes of wensen achter een ‘nee, ik doet niet mee’ zit, en het de kunst is om erachter te komen wat dat is. Vaak vind je elkaar in betrokkenheid.

 

Fotografie: Sandra Peerenboom