Academy
The Weekend bij Newpublic

The Weekend: niet zomaar een weekend!

Bij Newpublic doen we de dingen graag nét even anders dan bij andere (traineeship) organisaties. The Weekend is hier het perfecte voorbeeld van. Als trainee bij Newpublic ga je gedurende jouw ontwikkeltraject samen met jouw opleidingsgroep een heel weekend de natuur in. Even weg uit het gemeentehuis en onze vertrouwde Homebase in Amersfoort: samenzijn, dáár is waar het om draait! Lees verder om meer te weten te komen over The Weekend bij Newpublic!

Back to nature

Elke trainee -of opleidingsgroep gaat één keer tijdens zijn of haar loopbaan mee op The Weekend. En nee, daar heb je helemaal geen luxe verblijf voor nodig! Juist door de natuur in te gaan, creëer je een bijzondere setting waarin ontspannen eigenlijk vanzelf gaat. Samen met medetrainees en een of twee fieldmanagers verblijven de trainees een weekend op de Veluwe in een Mongoolse Yurt. Een schattig en knus tentje middenin de bossen. Teambuilding, gezelligheid én ontwikkelgesprekken staan bij The Weekend voorop.

“ Na 1,5 jaar had mijn opleidingsgroepje al een vriendschap opgebouwd, maar dit weekend heeft dit nog meer versterkt!”

Het programma

Na een trainingsdag gaan onze trainees direct door naar de Veluwe. De nodige spullen werden ingeladen zoals biertjes, wijn en lekkere hapjes, en de auto’s worden gestart. Eenmaal aangekomen wordt eerst de yurt goed verkend, waarna het eerste biertje wordt opengetrokken. We staken het kampvuur aan en er volgden mooie gesprekken, waarin wij elkaar beter leerden kennen. Tijdens het vorige weekend kwam Dirk (Vriend en Vuur) langs voor een inspirerende sessie. Naar aanleiding van kinderfoto’s deelden trainees hun levensverhalen. Dit klinkt heel spannend, maar de setting – met elkaar in de yurt rondom het kampvuur – maakte dat iedereen open en intiem durfde te zijn. Na ieders bijzondere verhalen, was het tijd voor ontspanning in de hottub (die was gezien het koude weer die dag, zéér welkom!). De volgende ochtend gingen we tot slot vroeg uit de veren voor een sportieve activiteit. Deze keer stond mountainbiken in de ruwe natuur van de Veluwe op de planning!

“Samen een nachtje weg voor de gezelligheid en teambuilding”

Een bijzonder samenzijn

Keer op keer is The Weekend een bijzonder samenzijn, voor zowel trainees als fieldmanagers. ‘De laatste editie is mij het meeste bijgebleven’, vertelt Willemijn, onze fieldmanager. ‘De uitdrukking ‘april doet wat hij wil’ ging zéker op. We stonden namelijk met zijn allen in de sneeuw! Wie had dat gedacht? Het mooiste waren de aangrijpende verhalen en open gesprekken bij het kampvuur in de yurt terwijl het buiten sneeuwde. Een magisch tafereel en bijzonder om dit samen te ervaren.’ Ook onze trainees zijn een mooie ervaring rijker.

Wij zeggen: op naar THE NEXT WEEKEND!