Nieuws

Top 4 – Trainee bij de gemeente Urk

Eline, Hede, Jelle en Rob. Vier trainees, vier verschillende opdrachten. Sinds januari 2017 zijn zij als Newpublic-trainee werkzaam bij de gemeente Urk. Zij geven antwoord op de vraag waarom het als jong talent goed toeven is bij deze gemeente!


1
   “Soms laten spartelen, maar nooit laten verzuipen.”De gemeente Urk hanteert deze techniek, zoals Jelle het al in zijn ‘my day at’ had verwoord. Als trainee bij de gemeente Urk word je serieus uitgedaagd en krijg je veel verantwoordelijkheden. De gemeente heeft echt vertrouwen in jou als trainee. Trainees hebben daarnaast te maken met een zeer breed takenpakket, waardoor het mogelijk is om op een breed vlak ervaring op te doen.

2   Korte lijntjes. Je komt terecht in een familiaire organisatie. Niet alleen onderling met je collega’s, maar ook met de managers en het bestuur zijn de contacten snel gelegd. Zo kan het zomaar zijn dat de burgemeester of de wethouder bij jou op je werkplek even een praatje met je komt maken.

3   Werken bij de gemeente Urk nooit saai is, er is juist volop beweging! Urk is als gemeente echt uniek. Dit is te merken aan de groei (bijv. economisch, maar ook geografisch) en ambities van de gemeente.

4   Diversiteit. Medewerkers bij gemeente Urk komen uit verschillende hoeken van Nederland. Zo wonen ook de huidige trainees buiten Urk. Dit zorgt voor diversiteit en een open cultuur binnen de organisatie.