Klant aan het woord

Als ze wil, mag ze beginnen!

“Het beginnen met jong talent in coronatijd ging soepel”, vertelt Vincent Pirovano van de gemeente Purmerend. “Newpublic bood ons twee goede kandidaten die aansloten bij een vastgoedproject. We kozen ervoor om met Hannah een virtueel kennismakingsgesprek aan te gaan. Dat klikte goed, waarop we een 1,5 meter kennismakingswandeling organiseerden. Resultaat, wij enthousiast en Hannah enthousiast”.

 

Durf jij dat aan? Dan mag je starten!

“Eigenlijk heb ik toen tegen Hannah gezegd: Het is nu een aparte periode, er wordt iets meer gevraagd van jou om vanuit huis dit project op te starten: durf jij dat aan? Dan mag je starten! Want als zei dat aandurft, is dat voor mij een extra goed signaal dat we de juiste persoon te pakken hebben. Hannah zei volmondig ja en daarmee was er groen licht”.

 

De gemeente purmerend is een gemeente met een eigen cultuur. We hebben een hands-on mentaliteit en werken al echt integraal met elkaar samen. Ondernemerschap en “buiten hokjes denken” wordt hier gewaardeerd. Het is voor ons soms lastig om aan goed mensen te komen. Newpublic ken ik eigenlijk pas sinds kort. De pionierschap filosofie leek me goed aan te sluiten op wat wij vragen van jong talent. En toen zijn we de samenwerking op een fijne manier aangegaan. Ik was echt onder de indruk hoe Newpublic mijn behoefte begreep en daarop kon reflecteren en matchen”.

“Hannah gaat een project doen rond vastgoed van scholen in Purmerend. Voor haar inwerkperiode geef ik haar toegang tot alle dossiers die van belang zijn. Verder laat ik haar virtueel kennismaken met haar collega’s en zorg ik dat we elkaar dagelijks even spreken. Eigenlijk kan ze al meteen aan de slag en virtuele afspraken maken met de directeuren van scholen in Purmerend. De komende weken verwacht ik dat er meer ruimte komt voor fysieke meetings.  Wat mij betreft heb ik alle vertrouwen in een zo normaal mogelijke start en heb ik zin in de samenwerking met Hannah!”

Vincent Pirovano, gemeente Purmerend

RUBRIEKEN