Voorbeeldopdracht

Hannah’s eerste lockdown-werkdagen

Ik begon tijdens de corona ‘lockdown’ aan mijn nieuwe opdracht bij de gemeente Purmerend als kersverse projectmedewerker bij het team Vastgoed. Ik vond het wel spannend om deze start vanuit huis te maken, omdat je in ‘normale’ tijden natuurlijk gewend bent om alle nieuwe collega’s in de ogen aan te kunnen kijken, de sfeer aan te voelen en jezelf voor te kunnen stellen onder genot van een kopje koffie. Gelukkig was die spanning nergens voor nodig!

Maandagmorgen stond er een videogesprek met mijn projectleider op de planning. Samen met mijn projectleider heb ik, door mijn scherm te delen, alle ins en outs van het computersysteem van de gemeente doorgenomen. Ook is er een persoonlijke map voor mij gecreëerd waar alle projectinformatie overzichtelijk te vinden is, waardoor ik me makkelijk in kan lezen.

Ik plan met alle collega’s een halfuurtje video-bellen in zodat ik iedereen persoonlijk kan leren kennen

 

Als ik vragen heb, (video)bel ik mijn collega’s om even te sparren over de onderwerpen. Samen met mijn teammanager heb ik een wandeling gemaakt, zodat we elkaar toch in ‘real life’ konden ontmoeten maar dan uiteraard wel op een manier die corona proof is.

Daarnaast hoef ik de koffiemomentjes met mijn nieuwe collega’s ook niet te missen. Ik plan met alle collega’s een halfuurtje video bellen in zodat ik iedereen persoonlijk kan leren kennen. En morgen staat er bijvoorbeeld een online pubquiz gepland, waar we ‘samen’ met ons hele team aan mee zullen doen. Ik kijk er nu al naar uit!

RUBRIEKEN