Voorbeeldopdracht

Werken aan burgerparticipatie bij gemeente Enschede

De gemeente Enschede heeft als grootste gemeente van het oosten een enorme drive om verder te groeien en te innoveren. Om dit voor elkaar te krijgen heeft de gemeente een groot ambtenarenapparaat tot haar beschikking. Als trainee heb ik vanuit de afdeling Communicatie in verschillende trajecten meegewerkt om stappen te zetten in die enorme ambitie.

Zo heb ik mijn frisse blik in kunnen zetten bij een verandertraject (bedrijfsvoering) van het concern Bedrijfs- en Management ondersteuning als lid van het Veranderteam (MT); heb ik gewerkt aan en de vorderingen gecoördineerd van de implementatie van de Communicatievisie gericht op meer burgerparticipatie, samenlevingsgericht werken en helder communiceren; en heb ik het afdelingshoofd Communicatie geholpen als sparringpartner en rechterhand bij de ontwikkeling van de afdeling Communicatie.

“Draagvlak creëren, signaleren en verbinden!”

Overzicht houden, scherpe analyses maken, draagvlak creëren, signaleren en verbinden! Kortom, een vernieuwende kijk geven op bestaande processen en door lef te tonen, door te zetten en samen te werken, zorgen voor een mooi resultaat. In mijn geval de basis leggen voor de implementatie van een (bedrijfsvoering) plan voor de afdeling en het concern en een vergevorderde implementatie van de Communicatievisie.

Met flink wat ervaring en extra bagage in mijn rugzak ben ik na Newpublic aan de slag gegaan als Strategisch Adviseur Markt & Overheid bij Bouwend Nederland!

Opdrachtgever:” De opdracht van een trainee is groter dan alleen het project. We willen ook dat ze meehelpen de afdeling te ontwikkelen, dat ze een andere kijk en manier van werken meenemen. Dat maakt het voor trainees ook aantrekkelijk. Ze krijgen alle ruimte dat is toch geweldig? Als ik zelf de kans had gehad, had ik het ook gedaan!

 

Inspirerend verhaal? Bekijk hier alle voorbeeldopdrachten.

RUBRIEKEN