Voorbeeldopdracht

Tim, een (thuiswerkende) ondernemende inkoop adviseur

Tim werkt nu nog voornamelijk vanuit huis als junior inkoop adviseur bij de gemeente Waalwijk. Hij vertelt over de veelzijdigheid van zijn functie en hoe doe trainingen van Newpublic hem nog meer in zijn kracht hebben gezet.

Vertel eens wat meer over je functie?

Ik ben met een team verantwoordelijk voor de inkoop van alle werken, diensten en leveringen binnen de gemeente Waalwijk. Momenteel ben ik bezig met het begeleiden van inkooptrajecten, contractbeheer en zijn we een nieuw zakensysteem aan het inkopen. Zo’n overstap op een nieuw zakensysteem heeft veel haken en ogen. Ook kun je denken aan het de inkoop van gemeentepagina’s op onze website, sanitaire voorzieningen en de aanbesteding van een nieuw te bouwen schoenenmuseum. Een super diverse functie dus!

Waarom deze functie?

Voor mij is de combinatie tussen inhoudelijk en sociaal bezig zijn ideaal. Ik heb Europese Studies gestudeerd met Europees recht als Major. Ik vind het leuk om mijn juridische kennis in te zetten tijdens mijn werk, bijvoorbeeld bij het contractbeheer. Maar alleen achter mijn bureautje op mijn laptop zitten is niks voor mij. Als student ben ik zzp’er studentchauffeur geweest. Deze sociale en ondernemende kant van mij wil ik ook inzetten. Binnen deze functie mag ik op alle afdelingen een kijkje nemen en kom met iedereen binnen de gemeente in contact. Dit maakt het werk lekker afwisselend en super interessant!

Binnen deze functie mag ik op alle afdelingen een kijkje nemen en kom met iedereen binnen de gemeente in contact.

Waarom een traineeship?

Ik vind het belangrijk om een sterke focus op je persoonlijke ontwikkeling te hebben. Na driekwart jaar te werken gecombineerd met de trainingen van Newpublic ben totaal anders naar mijn eigen gedrag gaan kijken. Ik ben me veel bewuster, zekerder van mezelf en weet beter wat ik wel of niet leuk vind om te doen. Daarnaast heb ik naast de trainingen van Newpublic ook nog extern een training mogen volgen specifiek voor mijn functie. Alles wat ik heb geleerd als theorie zie ik in de dagelijkse praktijk terugkomen. Ik heb mij geen moment echt ‘trainee’ gevoeld, ik ben altijd gewoon volwaardig medewerker geweest. Zo rol je zo in je eerste baan!

COVID – 19

Hiervoor was ik iedere werkdag op kantoor in Waalwijk te vinden. Het was wel even een overgang om ineens thuis te werken. Gelukkig heb ik 2 hele fijne directe collega’s die ik nog steeds veel sprak via de telefoon. Zij hadden er meer dan genoeg vertrouwen in dat ik zelfstandig aan het werk kon. Nu ga ik weer 1 of 2 dagen naar Waalwijk, wat goed bevalt!

RUBRIEKEN