Klant aan het woord

Waarom werken met jong talent?

“Jong talent brengt gewoon een hele fijne, positieve fibe met zich mee.” Vindt Lize Beekman van Provincie Flevoland. In deze video vertelt ze onze reporter Maaike hoe dat precies zit. Naast Lize Beekman vraagt Maaike ook Jessica van Iersel van de gemeente Oisterwijk en Frank Bruijninckx van Howaboutyou waarom zij graag met jong talent willen werken.

Net wat slimmer en brutaler

En hoe denkt Rebecca van de Lagemaat als aanvoerder van Newpublic daarover? “Wat ik gaaf vind ik dat je met jong talent veel meer kan bereiken. Geef ze een zware opdracht en je zult merken dat ze het heel anders gaan aanpakken dan je gewend bent. Ze gaan net wat slimmer en brutaler te werk, met een frisse blik en open mind en nemen anderen daarin mee. Dat heeft een positieve weerslag op de rest van de organisatie. Ze geven het voorbeeld van hoe je iets voor elkaar kunt krijgen. Anders gezegd: ze zijn ambassadeur van pionierschap.”

Tiemen Storm, aanvoerder van de regiomanagers bij Newpublic, denkt er net zo over: “Deze jonge generatie is zelfbewust, autonoom en wars van hiërarchie. Dat maakt dat ze dwars door een organisatie heen kunnen werken en in staat zijn om de juiste verbindingen te leggen, in- en extern.”

RUBRIEKEN