Klant aan het woord

Welke pittige opdracht heb jij jong talent durven geven?

De praktijk leert dat je Jong talent gerust een zware opdracht kan geven. Maar waar moet je dan aan denken? Bij gemeente Oisterwijk bijvoorbeeld, was dat het uitwerken van een visie waar de interne adviseurs op stuk liepen. In deze video vertellen ook Lize Beekman van provincie Flevoland en Frank Bruijninckx van Howaboutyou welke pittige opdrachten zij bij onze trainees hebben neergelegd.

Volgens Tiemen Storm, onze aanvoerder van de regiomanagers, kun je jong talent gerust een stevige opdracht te geven. “En dat hoeft geen strak omlijnde opdracht te zijn.” zegt hij. “Ze zijn prima in staat om al pionierend de opdracht zodanig vorm te geven en uit te voeren dat het resultaat van toegevoegde waarde is voor de organisatie.”

Van tactische opdrachten tot bestaande vacatures

Rebecca van de Lagemaat, aanvoerder bij Newpublic, vult aan: “Onze trainees komen het beste uit de verf in tactische, strategische opdrachten die iets voor de organisatie of afdeling oplevert en ook daadwerkelijk in de praktijk gebruikt gaat worden. Bij zulke opdrachten zijn ze in staat om impact te creëren.”

Tiemen constateert dat ze bij Newpublic steeds vaker trainees inzetten op bestaande vacatures waar je in eerste instantie mensen voor zoekt met vier tot zes jaar werkervaring. “Toch kan het interessant zijn om daar trainees voor in te zetten, omdat die organisaties moeilijk aan ervaren personeel kan komen en vaak een verjongingsbehoefte hebben. Dat was ook het geval bij gemeente Waddinxveen. De praktijk leert dat de trainees zich snel de inhoud eigen kunnen maken, zeker als je daar een ervaren beleidsmedewerker aan koppelt. Het kost wat meer begeleidingstijd, maar daar staat tegen over dat je wel snel de vacature hebt vervuld en je een nieuwe medewerker altijd moet inwerken.”

RUBRIEKEN