Alumni over Newpublic

Oud trainee Wouter blikt terug..

Mijn naam is Wouter Le Febre en ik werk op dit moment bij Telengy Management & Advies. Als adviseur ondersteun ik gemeenten op het gebied van privacy en informatieveiligheid en help ik mensen en organisaties om zorgvuldig met (gevoelige) informatie om te gaan. Daarbij krijg ik veel te maken met allerlei ICT-vraagstukken, maar het is in mijn ogen vooral een organisatievraagstuk dat uiteindelijk vooral over mensen gaat.

Meegeven om vooral veel plezier te maken op je werk en niet bang te zijn om fouten te maken

Ik kijk op mijn traineeship bij Newpublic terug als een hele fijne en leerzame tijd. Na mijn afstuderen wilde ik iets bij de overheid doen, maar ik had geen idee wat dat dan moest zijn. Door mijn traineeship heb ik geleerd wat ik kan en wil doen bij de overheid en bovendien heb ik erg veel over mezelf geleerd. En dat ook nog eens met toffe collega’s, waar ik nog steeds veel contact mee onderhoud!

Een van de dingen waar ik nog veel aan terugdenk is het contracteren; het duidelijk en open maken van goede afspraken met elkaar, waarbij je wederzijdse verwachtingen naar elkaar uitspreekt. Om mij heen zie ik het nog vaak niet gebeuren, met name dat laatste. Ik herken dit nu veel sneller in mijn eigen werkomgeving waardoor ik er op tijd bij kan zijn en ik later niet (of minder…) voor verrassingen kom te staan. Het kan vaak geen kwaad om dingen waarvan iedereen aanneemt dat de ander het wel zal doen gewoon te benoemen.

De nieuwe trainees van Newpublic wil ik meegeven om vooral veel plezier te maken op je werk en niet bang te zijn om fouten te maken. In deze fase van je carrière krijg je met veel nieuwe dingen te maken. Geniet ervan, leer ervan en maak je niet te druk als het een keer niet loopt zoals je wilt. Je moet wel wat te bespreken hebben tijdens de trainingen!