Mastership financieel adviseur

Op zoek naar jonge talenten die direct inzetbaar zijn als financieel adviseur? Die onbevangen zijn en met nieuwe ideeën komen? Die verstand hebben van de financiële context van jouw organisatie én zich kunnen inleven in de uitdagingen van de business? Die de juiste competenties hebben om als adviseur nieuw beleid financieel richting te geven? Newpublic schept de voorwaarden.

Om de opgaven van domeinen en programma’s ook in de toekomst financieel onder controle te houden, hebben meer en meer overheidsorganisaties behoefte aan een financieel adviseur. Aan iemand die een brug weet te slaan tussen financiën en business en voor de diverse afdelingen toekomstige consequenties helder in kaart brengt. Die oog heeft voor de verschillende belangen en binnen de bestaande wetgeving de financiële puzzel weet op te lossen. En als sparringpartner het management en bestuur bijstaat bij het maken van beleid.

De juiste mix van skills en kennis

Zo’n financieel adviseur moet dan wel over de juiste mix van skills en kennis beschikken. Naast up to date financiële vakkennis, zijn competenties als inlevingsvermogen, ondernemerschap, creativiteit, een can do-mentaliteit en uitstekende communicatieve vaardigheden minstens zo belangrijk.

Het mastership van Newpublic. Meer dan een traineeship

Met de pionierkracht van jong talent helpen we bij Newpublic al tien jaar gemeenten en overheidsorganisaties om veranderingen te realiseren. Pionierkracht die hen bij uitstek geschikt maakt voor de nieuwe, intergrale rol van financieel adviseur.

Een rol die Maarten van Houten sindskort bij gemeente Waddinxveen is gaan vervullen nadat hij daar zijn traineeship afsloot. Hoe hij tegen de functie en het mastership aankijkt, lees je in dit interview.

Het Mastership Financieel Adviseur biedt alles wat nodig is om jong talent in hun rol te laten excelleren:

 • De combinatie van Newpublic en dit mastership heeft een sterke aantrekkingskracht op afgestudeerde bedrijfsmatige HBO- en WO-ers.
 • Het selecteren, begeleiden en trainen van publieke pioniers is dé specialiteit van Newpublic.
 • Het masterprogramma is ontwikkeld met gerenomeerde opleiders  en sluit af met een post-universitaire masteropdracht.
 • De trainees worden persoonlijk en inhoudelijk begeleid door gecertificeerde coaches.
 • De trainees kunnen desgewenst al na anderhalf jaar en zonder verplichting instromen op een formatieplaats.

Inhoud masterprogramma

Het mastership stoomt de junior financieel adviseurs ook inhoudelijk klaar voor de diverse rollen en uitdagingen binnen gemeenten en overheden. In aanvulling op de pioniersopleiding van Newpublic volgen zij een inhoudelijk trainingsprogramma dat praktijkgericht, actueel en toepasbaar is. In een serie modules werken de trainees aan actuele casussen en leren zij de technieken en vaardigheden van de toekomst. Het inhoudelijke gedeelte van het programma wordt georganiseerd door Berenschot en afgesloten met een “mastercase” gecertificeerd door de Vrije Universiteit Amsterdam.

Het trainingsprogramma duurt 60 dagdelen en bestaat uit de volgende modules:

 1. Persoonlijk leiderschap en veranderkracht
 2. Introductie overheid en finance
 3. BBV – Planning en Control
 4. De rol van financieel adviseur
 5. De instrumenten van de financieel adviseur
 6. Thema’s van de toekomst
 7. Mastercase: post universitaire masterclass en afsluitende opdracht

Een investering waar je de vruchten van plukt

Het mastership duurt in totaal 2.500 uur op basis van een all-inclusive uurtarief. Na het mastership kan de financieel adviseur kosteloos in dienst worden genomen.

Heb jij plek voor een financieel adviseur voor jouw organisatie?

Vanaf heden vinden de arbeidsmarktcampagnes plaats en zijn de talenten voor jouw organisatie inzetbaar. Interessant? We lichten het mastership graag verder toe!

 

 

 

 

 

 

Meer weten over het Mastership?

Laten we de mogelijkheden voor jouw gemeente bespreken

Contact

Maarten is FA bij Waddinxveen

Hoe denkt hij als Financieel Adviseur bij Waddinxveen over het mastership?

Lees zijn verhaal

Voorbeeldopdracht
Alumni Maarten over het Mastership Finance & Control

Maarten van Houten werkt bij gemeente Waddinxveen als Financieel Adviseur. Wat vindt hij van het nieuwe mastership voor deze functie?

Lees verder