Pioniers van morgen

Jonge, getalenteerde mensen die het verschil kunnen én willen maken. Universitair geschoolde generalisten met maximaal drie jaar werkervaring. Maatschappelijk betrokken, frisse geesten die geloven in een betere wereld. In een maakbare wereld. Dat zijn de pioniers van morgen. Dat zijn de mensen waarnaar we op zoek zijn.

Vrijdenkers

Pioniers zijn in onze visie op de eerste plaats vrijdenkers met een open blik naar de wereld en de organisatie waarvoor ze zich inzetten. Frisse geesten die denken in mogelijkheden en bereid zijn om te vallen en weer op te staan. Om nieuwe terreinen te betreden en kansen te pakken.

Nadia Fievet is zo iemand. In dit interview vertelt ze over haar werk als regisseur openbare ruimte bij de gemeente Waddinxveen.

Slimme doeners

Pioniers zijn ook slimme doeners die proactief te werk gaan. Doorzetters die zich niet uit het veld laten slaan, maar waar nodig nieuwe paden aanleggen. Teamworkers die anderen weten mee te krijgen om samen vernieuwing te brengen.

John Posthumus is zo’n type. In dit interview vertelt hij over zijn werk als informatieadviseur bij gemeente Vlaardingen.

En vastbijters

En pioniers zijn tenslotte onverschrokken vastbijters die actuele, complexe thema’s niet uit de weg gaan. Perfectionisten die niet vrezen om zichzelf opnieuw uit te vinden, die blijven schaven aan zichzelf en anderen. Leergierigen zich net zo lang voeden met kennis en ervaring tot ze de sleutel tot succes hebben gevonden. En bereid zijn die te delen.

Suzan Mandemakers is zo’n pionier. Zij werkt binnen het sociale domein als beleidsadviseur bij zorgorganisatie MEEplus. In dit interview vertelt ze er meer over.

Ben jij een echte pionier?

Ontdek of een traineeship bij newpublic bij jou past.

Doe de test

Direct solliciteren?

Wij zijn altijd op zoek naar geschikte kandidaten.

Bekijk de mogelijkheden

Voorbeeldopdracht
Finance trainee Bao
Waarom Bao Long koos voor het mastership Finance!

Waarom zou je een traineeship volgen bij de overheid? Voor Bao (23) was het een heel logische stap. Hij vertelt je er meer over!

Lees verder