Zonder kansen kan niemand zich bewijzen.
Lees Alines verhaal

Profiel newpublicer

Durven, Doen en Delen. Deze waarden vormen de rode draad in de wijze waarop we jong talent begeleiden naar beroepsveranderaar. Maar het is ook een statement. Het zegt iets over de manier waarop je bij ons als trainee te werk gaat. Of beter gezegd, als newpublicer.

Een newpublicer is zeker niet doorsnee. Wel uit bijzonder hout gesneden. Herken jij je in dit profiel? Dan ben je een echte newpublicer!

Een echte newpublicer durft

‘No guts, no glory’. Als newpublicer durf je anders te denken. Je gaat een uitdaging niet uit de weg, maar pakt die met beide handen aan. Je bent autonoom, bewust van je sterke en minder sterke kanten en hebt een scherp oog voor wat er om je heen gebeurt. Je schroomt niet uit je comfortzone te stappen en jezelf kwetsbaar op te stellen, want dat is de manier om stap voor stap verder te komen. Je staat open voor anderen en zoekt de samenwerking door optimaal gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. En loopt het een keer mis, dan neem je verantwoordelijkheid voor je eigen gedrag.

Een echte newpublicer doet

Een newpublicer is bovendien een echte aanpakker die niet terugdeinst voor een complexe, dynamische omgeving. Sterker nog, je voelt je er thuis. Je weet wat je wilt, neemt initiatief en durft ervoor te gaan. Je gaat voor het maximaal haalbare resultaat. En als het gaat om vernieuwing en verandering, wil jij het verschil maken. Jij hebt veranderkracht.

Een echte newpublicer deelt

Een newpublicer is klantgericht en sensitief voor zijn of haar omgeving. Je weet hoe je mensen voor je kan winnen en verbindingen kan leggen. Hoe getalenteerd je ook bent, je weet dat je complexe maatschappelijke vraagstukken alleen kunt oplossen door intensief samen te werken en je ideeën en ervaringen te delen.

Het CV van een echte newpublicer

Trainees van Newpublic zijn maatschappelijk betrokken en gedreven en dat zien wij graag terug in jouw sollicitatie. Dat betekent dat wij in jouw CV graag een activiteit zien waaruit je affiniteit met de overheid blijkt. Dat uit zich bijvoorbeeld in een stage-ervaring of nevenactiviteit bij een gemeente, ministerie, ambassade, NGO, politieke partij of een maatschappelijk georiënteerde organisatie.

Jouw gedrevenheid om jezelf te ontwikkelen zien wij graag terug in de vorm van een aantal nevenactiviteiten die je in de laatste jaren hebt ondernomen. Trainees van Newpublic zijn verder maximaal drie jaar geleden afgestudeerd en hebben maximaal drie jaar werkervaring.

Herken je jezelf in dit profiel? Laten we dan samen de overheid sterker maken en werken aan jouw persoonlijke groei!

Ben jij een newpublicer? Ontdek of een traineeship bij newpublic bij jou past. Doe de test
Direct solliciteren? Wij zijn altijd op zoek naar geschikte kandidaten. Solliciteer

Aline Fissette (27)
Studie: Psychologie
Waar: Gemeente Waddinxveen
Opdracht: Project Duurzaamheidsvisie

Lees Alines verhaal
Jelle Wytse de Boer & Gemeente Urk

Jelle Wytse is een typische ‘out of the boxer’. Bij Urk is hij het gezicht als het gaat om onderwijs.

Lees verder