Nieuws

Wie is de jonge generatie en wat vindt zij belangrijk op de werkvloer?

Bij Newpublic werken de pioniers van morgen. Young professionals die zich inzetten voor een moderne overheid. De dingen net even iets anders doen, zorgen voor een frisse blik, en buiten de kaders denken. Maar wie is deze generatie nu eigenlijk en wat vinden ze belangrijk in hun werk? Wat kan je doen om deze generatie aan te trekken, te binden en te boeien? Een interessante vraag waar wij ons als Newpublic dagelijks mee bezig houden én je veel over kunnen vertellen. In dit artikel delen wij onze expertise met jou!

#1 Impact maken op de maatschappij

‘met onze masterships zoals finance, energietransitie en inclusief leiderschap, dragen trainees bij aan een betere wereld. ‘

De young professionals van nu zijn graag van betekenis. Ze geven minder om status en geld en zijn op zoek naar een baan waarin ze iets bij kunnen dragen aan de wereld. Het helpen van kwetsbare inwoners in een gemeente, het promoten van duurzaamheid of bijdragen aan het oplossen van de woningcrisis. Dat prikkelt hun intrinsieke motivatie en geeft hen meer voldoening dan enkel een hoog salaris. Via Newpublic krijgen onze trainees alle ruimte om impact te maken bij gemeenten en de overheid. Tijdens hun tijd bij Newpublic doen onze trainees verschillende, uitdagende opdrachten. We zorgen er altijd voor dat de opdracht past bij de talenten en ambities van de trainee, zodat onze pioniers alles uit hun traineeship kunnen halen. Ook spelen onze masterships in op het bijdragen aan een betere wereld, zoals het mastership Finance, Energietransitie of Inclusief Leiderschap.

#2 Zelfontplooiing is key

De jonge generatie is een zelfbewuste, autonome generatie die zich continu wil ontwikkelen. Niet alleen op het gebied van kennis, maar ook juist op het gebied van competenties zoals communicatie en samenwerken. Ze doen graag in korte tijd zo veel mogelijk (verschillende) ervaring op, zodat ze hun talenten ontdekken en soft-skills meteen in de praktijk kunnen oefenen. Ook feedback van een senior collega of coach/fieldmanager wordt gewaardeerd, zodat zij zich nog sneller kunnen ontwikkelen. Dit is ook de reden dat wij als Newpublic onze trainees coaching én een uitdagend opleidingsprogramma bieden. Hierin delen trainees ervaringen met elkaar, reflecteren ze op werksituaties en gaan ze met workshops en masterclasses aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling. Wie ben ik? Waar ben ik goed in? Wat vind ik leuk? En wat maakt dat je met de ene collega super kan samenwerken en het met de ander toch iets minder soepel gaat? Allemaal zaken die aan bod komen. Zo leren trainees zichzelf steeds beter kennen en groeien ze steeds meer toe naar de professional die ze willen zijn.

#3 Een flexibel carrièrepad

Past een taak niet per se bij iemands rol of takenpakket? Vraag het de trainee dan eens, grote kans dat hij of zij zich er graag in vastbijt.

Het carrièrepad van de jongere generatie hoeft niet al tot in detail uitgestippeld te zijn (liever niet zelfs!). Maar één ding wat zeker is, is dat ze graag in beweging zijn. Nieuwe ervaringen opdoen en leren en ontdekken is hierbij belangrijk. Young professionals willen graag ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden en tot slot zijn ze flexibel in wat zij als groei bestempelen. Het draait niet alleen om meer verantwoordelijk krijgen binnen je werk, maar ook juist om het oppakken van taken die je nog niet eerder hebt gedaan of juist leren van een opdracht die je iets minder leuk vindt. Wij merken in ieder geval dat onze trainees open staan om verschillende dingen uit te proberen en dat dat ook heel fijn is als teamleider of manager bij een organisatie. Past een taak niet per se bij iemands rol of takenpakket? Vraag het de trainee dan eens, grote kans dat hij of zij zich er graag in vastbijt.

#4 Verbinding, samenwerken en informele momenten

De jonge generatie is vanuit hun opleiding gewend om samen te werken en de verbinding op te zoeken (ook als dat iemand is van buiten zijn of haar team of afdeling!). Die samenwerking kenmerkt zich door een mensgerichte aanpak: samen werken we hard, maar is er ook voldoende tijd voor plezier. Onze young professionals floreren bij een informele werksfeer, waarin iedereen gelijkwaardig is en ieders inbreng wordt gewaardeerd. En hoewel jonge mensen het heel fijn en leerzaam vinden om te leren van een senior collega op de werkplek, zorgen we er ook voor dat onze trainees connected blijven met elkaar. Ons opleidingsprogramma is hierbij bindingsmiddel nummer één, want onze trainees komen elke 2 weken samen @onze homebase in Amersfoort. En naast ons te gek ingerichte kantoor met een tafeltennis- en voetbaltafel, photobooth en bar, organiseren we ook veel informele momenten om bij te kletsen en samen te zijn. Zoals Sinterkerst, de Experience Day en een tof Zomerfeest.

Kunnen wij met je meedenken?

Newpublic is hét traineeshipbedrijf voor de (lokale) overheid en ketenpartners. We weten wat de jonge generatie belangrijk vindt in zijn of haar werk en sluiten daar met onze trainee- en masterships op aan. In het opleiden en begeleiden van onze trainees leggen wij de focus op persoonlijke ontwikkeling en veranderkracht. Wil jij ook ontdekken wat de meerwaarde is van een trainee van Newpublic? Of wil je een traineeship op maat ontwikkelen dat past bij jouw organisatie? Dan denken we graag met je mee! Wil je meer informatie of eens sparren over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Annemieke Diekman via a.diekman@newpublic.nl of 06-29070032.